Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Leo Hoogenberg

Persoonlijke gegevens:

 
Naam: Leo Hoogenberg
Leeftijd: 61
Woonplaats: Zwartemeer
   

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?
Weten wat er leeft en daar op inspelen en dat terwijl je tegelijk ook weet dat je het niet altijd iedereen naar zin kunt maken. Als er besluiten worden genomen voor de Emmenaren, wil ik daar graag invloed op uitoefenen. Goed blijven luisteren, mede op basis daarvan je mening vormen of bijstellen en dan goed uitleggen. Dat is wat zeker een lokale politicus behoort te doen en wat mij aanspreekt. Wakker Emmen past bij mij, omdat de partij middenin de samenleving staat, een praktische insteek heeft en open staat voor iedereen. Ik wil er voor de inwoners zijn, voor nu en in de toekomst.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
Ik ben een echte Zwartemeerder en daarmee ook zeker Emmenaar. Hier kom ik weg. Daardoor voel ik me erg verbonden met mijn omgeving. Wat er in onze gemeente gebeurt raakt me daarom. In mijn dorp heb ik me, met veel anderen, al vaak ingezet als vrijwilliger. Nu wil ik me inspannen voor de gemeente. Ik wil werken aan het nu, voor jou. Ik wil ook samen met jou werken aan de toekomst van jou en die van jullie en mijn kinderen. Ook die willen in een aangename en prettige omgeving blijven wonen. De gemeente Emmen is al geweldig om in te wonen en te leven en dat kan en moet nog beter. Daar wil ik mijn stinkende best voor gaan doen. Jouw stem heb ik daarvoor nodig.
 
Wat wil je de komende periode bereiken?
Je wilt waarschijnlijk toch ook in de gemeente Emmen blijven wonen. Dat hoor ik namelijk links en rechts om me heen. Dat willen ook steeds meer mensen uit andere delen van het land. Om er voor te zorgen dat niet alleen de mensen van buitenaf, maar ook de huidige bewoners en hun kinderen hier kunnen blijven wonen, moet de gemeente daar actie in ondernemen. Er moeten woningen komen die daarbij levensloopbestendig zijn, met de daarbij behorende voorzieningen. Ook ouderen willen soms in dorpen als bijvoorbeeld Zwartemeer en Barger-Compascuum blijven wonen, Ik ga me inzetten om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om te gaan wonen en blijven wonen, waar ze willen en waar ze passen. Dat is dan in ons mooie Emmen of in de een van de fijne dorpen.

Bij prettig wonen hoort een fijne en veilige leefomgeving. Dan moeten de wegen, paden en groen goed onderhouden zijn. Natuurlijk kan dat op verschillende manieren, van kort gemaaide grasvelden tot velden met wilde bloemen. Ik wil me inspannen dat ook de omgeving van de woningen en gebouwen netjes blijft. Daar kan de gemeente een nog betere rol in spelen.

Samen zijn we Emmen, tegelijk zijn we ook “klant” bij de gemeente. Van de gemeente verwacht ik dat ze zo goed mogelijk naar de bewoners luistert en de organisatie zo efficiënt mogelijk inricht. De kosten moeten voor de bewoners ook binnen de perken blijven. De laatste jaren is de gemeente Emmen op de goede weg, maar het kan nog beter. Daar wil ik me hard voor maken.

In de dorpen en wijken hebben de verenigingen, stichtingen en dorpshuizen een waardevolle functie. Door corona hebben deze het soms nog extra zwaar gekregen. Daar waar mogelijk moet de gemeente deze ondersteunen, omdat ze het waard zijn om nog beter te functioneren en in stand te blijven. Ik zal op het belang van deze zo belangrijke voorzieningen blijven hameren.
 
Aan de Zuidkant van onze gemeente, bij Schoonebeek, Weiteveen en Zwartemeer is het prachtige natuurpark Bargerveen Schoonebeek. Een lust voor het oog voor de liefhebbers van rust en natuur. Het is er prachtig om er te fietsen en te wandelen voor de toerist, maar ook voor de bewoners. Ik vind dat dit gebied nog beter bereikbaar moet worden en dat de omliggende dorpen daar ook hun voordeel mee kunnen doen. Dat wil ik dan ook stimuleren.

Website ontwikkeld door X-Interactive