Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Karien Velzing

Persoonlijke gegevens:

 
Naam: Karien Velzing
Leeftijd: 43
Woonplaats: Klazienaveen
   

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?
Mijn motivatie om me verkiesbaar te stellen is om onze gemeente beter te maken voor iedereen. Ik voel me inmiddels thuis in de raadzaal en op raadsbijeenkomsten. Het is fijn om te kunnen meepraten en meebeslissen. Het grootste buitendorp van onze gemeente, Klazienaveen, verdient een doortastende vertegenwoordiger die zich hard maakt voor het dorp en haar inwoners. De gemeenteraad moet een afspiegeling zijn van de samenleving, met mensen van verschillen leeftijden en achtergronden, maar zeker ook met vrouwen.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
Het verbinden van mensen met elkaar of met de gemeente, is mijn grote kracht. Door een groot netwerk en door benaderbaar te zijn, breng ik mensen graag op weg, bijvoorbeeld bij hulp in huis of met een nieuw plan. Het zou mooi zijn als de gemeente zich opstelt als een ambassadeur, waardoor ook inwoners dat gaan uitdragen.
Ik blijf me inzetten voor leren & werken en voor kwalitatief goed onderwijs op elk niveau. Onderwijs en werkgelegenheid moeten goed aansluiten en het is van groot belang dat scholen en bedrijven elkaar vinden en begrijpen. Het is ook belangrijk om een sociale gemeente te zijn voor iedereen en daar zet ik mij voor in.
 
Wat wil je de komende periode bereiken?
  • Buurt- en dorpshuizen zijn een belangrijke ontmoetingsplaats. De Noorderbreedte in Klazienaveen kan wel een opknapbeurt gebruiken. Ik wil mij daarom de komende periode inzetten om samen met gebruikers en verenigingen een toekomstplan voor de Noorderbreedte te maken. Een gebouw dat er weer jaren tegen aan kan!
  • Sporten is gezond en het verenigingsleven heeft veel te bieden. Nette en goed onderhouden sportaccommodaties zijn daarbij belangrijk. Ik wil mij daarom inzetten om de sporthal in Bargeres op te knappen. De sporthal is bijna 50 jaar oud en verdient een opknapbeurt. In het kader van de veiligheid zou ik graag zien dat sportparken worden voorzien van goede verlichting, dat is onder andere voor Klazienaveen een grote wens.
  • Wakker Emmen heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het centrum van Nieuw-Amsterdam op te knappen. Niet alleen het centrum is vernieuwd, maar ook het dorpshuis en sportpark Twedo wordt komend jaar opgeknapt. Ik wil mij de komende periode blijven inzetten, om te zorgen dat dorpen en wijken op orde worden gebracht en blijven. Onze gemeente moet blijven investeren in de uitstraling, door tijdig onderhoud en vernieuwing.
  • Het is heerlijk fietsen in onze gemeente, maar dan moeten de fietspaden er wel goed bij liggen. Momenteel zijn er te veel fietspaden niet goed onderhouden. Als raadslid wil ik mij inzetten dat het fietspad langs de Dordsedijk de komende periode wordt opgeknapt en er een veilige fietsverbinding komt naar het tuinbouwgebied over de J. Kuntzelstraat.
  • In Klazienaveen zijn momenteel vrijwel geen bouwmogelijkheden voor woningen. Starters moeten kunnen blijven wonen in het dorp, maar ook voor senioren moet er plek zijn. Ik wil mij daarom inzetten dat er nieuwe kavels worden gerealiseerd, naast de komst van appartementen. Jong en oud moet in Klazienaveen kunnen blijven wonen.

Website ontwikkeld door X-Interactive