Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Albert-Jan Jakobs

Persoonlijke gegevens:

 
Naam: Albert-Jan Jakobs
Leeftijd: 50
Woonplaats: Emmen
   

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?
De landelijke politiek laat zien waarom gemeentepolitiek erg belangrijk is. De burgers zijn betrokken bij onze mooie gemeente en willen dat graag zo houden. Er zijn altijd zaken die beter kunnen en beter moeten. Wakker Emmen is een partij die zonder landelijke bemoeienis zijn eigen koers vaart. Die koers is recht vooruit en niet links of rechts. Ik ben ervan overtuigd dat mijn inbreng er toe doet en dat burgers gehoord worden en ik voel me dan ook volledig thuis bij Wakker Emmen en onze mooie gemeente.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
Ik vind het belangrijk dat de basis op orde is. Hierin heeft wakker Emmen de afgelopen jaren enorm goed werk verricht. Dit neemt niet weg dat ik verder wil bouwen aan een gemeente die dicht bij haar burgers staat, de basisvoorzieningen op orde heeft en waar ieder kind zwemles kan krijgen en sporten. De buitendorpen spelen hierin een belangrijke factor. Deze moeten leefbaar blijven met goede sociale voorzieningen en waar kan, woningbouw wordt toegestaan.
 
Wat wil je de komende periode bereiken?
  • In Barger-Oosterveld hebben de bewoners hun zorgen geuit met betrekking tot de voormalige gas -ontzwavelingsfabriek (GZI NEXT). Hoewel de energietransitie een belangrijk thema is, deel ik de zorg van de inwoners van Barger-Oosterveld, met betrekking tot mogelijke overlast. De inwoners van Barger-Oosterveld verdienen het om gehoord te worden. Ik wil mij graag inzetten voor de inwoners van Barger-Oosterveld om tot een goede oplossing te komen.
  • Sporten is gezond en het verenigingsleven heeft veel te bieden. Nette en goed onderhouden sportaccommodaties zijn daarbij belangrijk. Ik wil mij daarom inzetten om sporten en zwemles voor ieder kind in de Gemeente Emmen mogelijk te maken. Onderhoud van sportaccommodaties en zwembaden spelen hierin een belangrijke rol. Ik prefereer breedtesport boven topsport en vind onderhoud en behoud van sportaccommodaties erg belangrijk. De inwoner van Emmen kan 100% inzet van mij verwachten de komende jaren om de sportaccommodaties en zwembaden op peil te houden.
  • Wakker Emmen heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het centrum van Klazienaveen te behouden van betaald parkeren. Ik zal er mij met volle overgave voor inzetten om dit zo te houden. Klazienaveen laat zien dat het centrum in een duidelijke behoefte voorziet voor omliggende dorpen. Dit moet tot in de lengte van jaren zo blijven.
  • Het centrum van Emmen kent veel leegstand en dat is voor veel inwoners een doorn in het oog. Ik wil mij inzetten voor een leefbaar centrum, waarbij het een feest wordt om het centrum te bezoeken, door het Rensenpark te wandelen of gewoon te winkelen. Hierbij zijn duidelijke keuzes noodzaak. Ik wil mij inzetten voor een centrum dat leefbaar en goed onderhouden is en door jong en oud gewaardeerd wordt.
  • In ieder dorp en wijk moet er ruimte zijn voor nieuwbouw. Ik geloof in de kracht van onze buitendorpen, maar dan moet er wel voldoende ruimte zijn voor jong en oud. Dit is een pittige uitdaging maar niet onmogelijk. Herindelen waar kan, nieuwbouw waar mogelijk. Iedereen telt mee! Laten we beginnen met tellen en van start gaan. Ik kan niet wachten en de inwoner van Emmen ook niet .

Website ontwikkeld door X-Interactive