Uw mening telt! Kies voor verandering

    Profistuc

Wakker Emmen feliciteert Emmen met ‘De Muur van Emmen’

Vrijdag 28 mei is de fietsberg ‘de Muur van Emmen’ officieel geopend. Het parcours met een lengte van 1200 meter met een stijgingspercentage tussen de 11% tot 16% is een echte aanwinst voor de inwoners van Emmen op het gebied van sport en recreatie. Een attractie waarbij zowel fietsers en lopers maar ook natuurliefhebbers aan zijn trekken komt.
De muur van Emmen is letterlijk het hoogste punt van Drenthe met een hoogte van 4805 centimeter. Net iets hoger dan de Col du Vam. Het hele plan is bedacht door Ben Timmermans en Bert Fuhler. Wakker Emmen is trots op deze inwoners die een forse bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze prachtige nieuwe trekpleister voor al onze inwoners.

Veiligheid inmiddels vergroot

De fractie van Wakker Emmen sprak begin mei haar zorgen nog uit over de veiligheid van het fietsparcours op de berg. Inmiddels zijn er een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid van gebruikers te vergroten. Zo is er nu sprake van eenrichtingsverkeer op de berg middels bebording. Bij de voetgangersoversteekplaatsen komen nog hekken, die wandelaars attent maken op passerende fietsers.

Rodelbaan en Horecapunt

Binnenkort worden voorbereidingen gestart om de komst van een horecapunt bovenop de berg mogelijk te maken. Daarnaast wordt er een rodelbaan van circa 600 meter aangelegd aan de zuidwestzijde van de berg.


Website ontwikkeld door X-Interactive