Uw mening telt! Kies voor verandering

    Profistuc

Wakker Emmen blij met extra geld voor sportverenigingen, zwembaden en sporthallen

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor sportverenigingen en stichtingen zoals zwembaden en sporthallen. Zij hebben te maken met een daling van inkomsten en hogere kosten omdat ze aanpassingen moeten doen om aan de coronarichtlijnen te voldoen. Daarnaast was het voor hen een uitdaging om leden en vrijwilligers te behouden. De gemeente Emmen wil de verenigingen weer op weg helpen met een extra financiële bijdrage. 
In totaal is er 309.000 euro beschikbaar voor sport. Iedere sportvereniging uit de gemeente kan tot 1 september een aanvraag doen. Afhankelijk van onder meer het aantal leden, is er tussen de 500 en 2.000 euro per vereniging beschikbaar. Voor geprivatiseerde zwembaden is er in totaal 10.000 euro beschikbaar. Daarnaast krijgen de sporthallen in Erica, Nieuw-Weerdinge en Emmen (Meerdijk), samen een bedrag van 59.000 euro.

Sportwethouder René van der Weide: “Sportverenigingen en -voorzieningen zijn enorm belangrijk voor fitte, gezonde inwoners. Door de coronamaatregelen en het vele thuis zitten, hebben veel inwoners minder bewogen. Met deze extra financiële ondersteuning willen we verenigingen en stichtingen helpen hun activiteiten weer op te starten en leden en vrijwilligers aan hen te binden”.

Subsidieregeling

Sportverenigingen en stichtingen die in aanmerking willen komen voor de subsidie, kunnen zich vanaf volgende week aanmelden via een aanvraagformulier op de gemeentelijke website. De sportverenigingen en stichtingen die bekend zijn ontvangen op korte termijn een brief van de gemeente.
Website ontwikkeld door X-Interactive