Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Start bouw nieuwe sporthal Emmer-Compascuum

Wie in Emmer-Compascuum geboren en getogen is, heeft ook wel eens gesport in De Klabbe. Al ruim 50 jaar fungeert deze sporthal als spil in het dorp waar inwoners van Emmer-Compascuum sporten, aanmoedigen en elkaar ontmoeten. Dit kan nog een jaar en dan heeft Emmer-Compascuum een nieuwe sporthal. Komende week begint Jansman Bouw met de eerste graafwerkzaamheden op de locatie Abeln, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt. Als de bouw volgens planning verloopt, is de sporthal klaar in het tweede kwartaal van 2023.
De nieuwe sporthal in Emmer-Compascuum wordt een moderne sportvoorziening en voldoet straks aan de NOC/NSF standaarden met een vaste zijtribune en een kantine. Aan de kant van het Hoofdkanaal komen appartementen, zodat ook van die kant een heel nieuw aanzicht ontstaat. AG Nova Architecten heeft het ontwerp gemaakt. De nieuwe, duurzame sporthal krijgt een moderne uitstraling door het gebruik van bamboe voor de gevels. Bovendien is de nieuwe sporthal straks volledig CO2 neutraal.

Wethouder René van der Weide is blij dat de bouw van de sporthal kan beginnen: “Emmer-Compascuum heeft lang moeten wachten op de bouw van een nieuwe sporthal. Maar na 50 jaar De Klabbe is het tijd voor een frisse start. Ook het openbaar gebied in het centrum krijgt een opknapbeurt, zodat het centrum van Emmer-Compascuum weer minimaal 20 jaar vooruit kan.”

Appartementen
De appartementen aan de kant van het Hoofdkanaal worden gebouwd door Peter van Dijk Projects. Het gebouw aan het Hoofdkanaal wordt net zo hoog als de sporthal en daarmee wordt de sporthal niet zichtbaar vanaf het Hoofdkanaal. Het is één gebouw, maar door de architectuur lijken het losstaande panden.

Herinrichting openbaar gebied
Samen met een werkgroep van ondernemers en bewoners is een plan gemaakt voor de herinrichting van het openbaar gebied in het centrum. Er komt onder andere meer groen in het centrum en voldoende parkeermogelijkheden. Het Oosterdiep en het Hoofdkanaal in het centrum worden op drie plekken breder gemaakt. Zo kunnen boten beter keren en er komen meer aanlegplekken. Naar verwachting start de uitvoering in de tweede helft van 2023.
Website ontwikkeld door X-Interactive