Uw mening telt! Kies voor verandering

    Profistuc

Eerste biologisch afbreekbaar kunstgrasveld ter wereld voor voetbalvereniging EHS’85

Voetbalvereniging EHS’85 krijgt als eerste vereniging in de wereld een biologisch afbreekbaar kunstgrasveld. Het pupillenveldje van EHS'85 wordt vervangen voor een nieuw biologisch afbreekbaar kunstgrasveld. In september zal naar alle verwachting het nieuwe kunstgrasveld worden opgeleverd. 
Het duizend vierkante meter grote pupillenveld bestaat uit biologische afbreekbare kunstgrasgarens en ‘groene’ korrels. Vorig jaar is bij SC Erica al een klein kunstgrasveld met de zogenaamde 'groene' korrels (GreenFill) in plaats van rubbergranulaat aangelegd. Het experiment voldoet uitstekend. Aan het eind van de levensduur (circa 12 jaar) is het veld en de ‘groene’ korrels te recyclen of eindigt het als compost.

Het nieuwe biologisch afbreekbare kunstgrasveld is mede ontwikkeld/geproduceerd door het in Emmense bedrijf Senbis. Senbis is expert op het gebied van bioplastics.

Wethouder René van der Weide: “Dit biedt enorme kansen voor milieuwinst, aangezien er ongeveer 3500 kunstgrasvelden in Nederland liggen. Het is een hele mooie ontwikkeling. Er is de laatste tijd best veel te doen geweest over de aanleg van kunstgras. Met name over de rubber korrel. Het is fijn dat de mat nu duurzaam verwerkt kan worden en ook mooi dat de eerste biologisch afbreekbare kunstgrasmat ter wereld in onze gemeente, in Emmerschans, kan worden aangelegd. Daarnaast ben ik trots dat een Emmens bedrijf als Senbis aan de basis heeft gestaan van dit prachtige nieuwe duurzame product”.
Website ontwikkeld door X-Interactive