Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Wie is Jong Wakker Emmen?

Jong Wakker Emmen is de jongerenafdeling van Wakker Emmen. Opgericht omdat het in de gemeente Emmen duidelijk was dat jongeren enorm ondervertegenwoordigd waren; iets waar verandering in moest komen. Met dit idee in het achterhoofd werd in de herfst van 2011 Jong Wakker Emmen opgericht. Te midden van het chaotische politieke landschap van de gemeente Emmen gingen wij ons, als jongerenpartij, focussen op de groep die wij wilden vertegenwoordigen. Het was tijd voor nieuwe initiatieven in de gemeente Emmen op het gebied van jongeren, aangezien er enorm veel op aan te merken viel. Een groot gat tussen de jongeren en de politiek, projecten die de plank volledig misslaan en te grote vergrijzing in de lokale politiek.

Een van de eerste projecten van Jong Wakker Emmen was het ontwikkelen van een plan voor een nieuw jongerencentrum in Klazienaveen. Tijdens een gesprek met oud-wethouder Thalens (die o.a. Jeugdzaken in haar portefeuille had) kwam naar voren dat als jongeren met een welopgezet plan naar de gemeente kwamen, dit zou worden ondersteund. Vanaf dat moment aan was Jong Wakker Emmen bezig met het opzetten van een bedrijfsplan voor een nieuw jongerencentrum in Klazienaveen, met alles erop en eraan. Draagvlak was er genoeg; dat bleek maar toen nota bene ouderen moesten klagen dat er voor jongeren niks te doen was in Klazienaveen tijdens een informatieavond over het nieuwe Accommodatiebeleid. Als jongerenafdeling blijven we ons bezighouden met dit project, en vinden we het een belangrijk punt dat er in Klazienaveen meer te doen komt voor jongeren. 

Naast onze initiatieven zijn we actief bezig met het betrekken van jongeren bij de politiek. Daarom zijn wij heel blij met de trend dat steeds meer jongeren politiek actief worden in de gemeente Emmen; een trend die is ingezet door Jong Wakker Emmen in 2011. Als jongerenpartij zoeken wij de samenwerking met deze andere jongeren op, en proberen we samen projecten te organiseren om jongeren meer te betrekken bij hun gemeente; denk hierbij aan informatiemarkten en gastlessen op scholen. In de toekomst is het opzetten van een nieuwe jongerenraad, in samenwerking met jongeren van andere partijen, zeker een streven van Jong Wakker Emmen. Verder onderhouden we goede relaties met Jimmy's in Emmen, een organisatie met veel potentie op het gebied van jongerenparticipatie.

Tegenwoordig is de jongerenafdeling van Wakker Emmen de grootste en actiefste in de gemeente Emmen. Wij blijven ons on bezighouden met het activeren van jongeren in de gemeente Emmen en het opzetten van initiatieven waarbij jongeren zoveel mogelijk worden betrokken. 
Website ontwikkeld door X-Interactive