Fractievoorzitter Rene van de Weide van Wakker Emmen: "Het kunnen meepraten en meedenken met het Wmo beleid is één van de belangrijkste punten van de Wmo. Dit is zelfs wettelijk vastgelegd. En het meepraten is niet alleen weggelegd voor de erkende adviesraden, maar ook voor anderen. Het lijkt er op dat het college bang is voor de burgers, niet alleen bij het Atalanta project waarbij het referendumvoorstel van ons is afgewezen, maar ook bij andere onderwerpen zoals de Wmo is men dus bang voor de burgers van Emmen. Een inspraaktermijn van 2 weken is dan ook belachelijk, zeker als er zulke ingrijpende maatregelen worden voorgesteld."
Fractievoorzitter Ton Schoo van de DOP: "Ik heb mensen gesproken die nu 11,93 per maand betalen en die straks 200, 300 of zelf 400 euro per maand kwijt zijn aan hulp bij het huishouden (HH1). Dan moet je als college niet alleen straks het verhaal gaan uitleggen als de plannen door de raad zijn vastgesteld, maar dan moet je nu ook eerlijke voorlichting geven en de burgers en klanten de kans geven hier nu hun zegje over te doen. Dat is fatsoenlijk en dat is zelfs wettelijk verplicht."
Wakker Emmen en DOP vinden dat een college die een sociaal en reëel beleid willen voeren, eerst eens moet beginnen de wettelijke termijnen te hanteren. Beide partijen vinden dat de procedure die gevolgd wordt niet kan.