Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Media

 

Oud Wakker Emmen raadslid Jaap Beekhuis overleden 02-04-2023

ERICA - Op 21 maart 2023 is op 79 jarige leeftijd oud Wakker Emmen raadslid Jaap Beekhuis overleden.
De in Erica woonachtige Beekhuis was vanaf het eerste uur betrokken bij de partij Wakker Emmen. In de eerste twee raadsperiodes hield Wakker Emmen wekelijks op woensdag een spreekuur voor inwoners van de gemeente Emmen en daar assisteerde hij raadslid Hendrikus Velzing bij. Inwoners kwamen daar met uiteenlopende problemen en vragen. Jaap was een betrokken man met een sociaal hart. Iemand die zich vast kon bijten in verschillende dossiers, ook al waren ze niet eenvoudig. 
In zijn werkzame leven heeft Jaap gewerkt voor de Deense ambassade. Hij heeft een aantal jaren in Denemarken gewoond. Het land bleef daarna zijn favoriete vakantieland, waar hij veel kwam.
Hij is tevens jaren actief geweest voor de cliëntenraad van het Scheper ziekenhuis in Emmen

Wij herinneren Jaap als een doorzetter en bedanken hem voor alles wat hij voor de partij Wakker Emmen en onze gemeente betekend heeft.
Jaap laat een vrouw, kinderen en kleinkinderen achter. Wij wensen hen veel sterkte bij dit verlies.

Wakker Emmen motie over buurthuizen in Emmerhout en de Rietlanden aangenomen 15-11-2022

Buurt- en dorpshuizen zijn van groot belang voor de leefbaarheid in de samenleving. In Emmen hebben de wijken Emmerhout en de Rietlanden op dit moment echter geen eigen buurthuis. Daarom vroeg Wakker Emmen gezamenlijk met 50+, PvdA en de VVD door middel van een motie aan het college om te onderzoeken of ook in deze wijken een buurthuis kan komen. 

Wakker Emmen wil geen huurverhoging Sportverenigingen, buurt- en dorpshuizen en culturele instellingen 15-11-2022

Tijdens de afgelopen begrotingsvergadering heeft Wakker Emmen samen met de PvdA, VVD en de SP een amendement ingediend om de indexatie van de huren van sportverenigingen, buurt- en dorpshuizen en culturele instellingen te bevriezen.

Hondsrugtunnel kleurt paars op 17 november 17-11-2020

De Hondsrugtunnel in Emmen zal op dinsdag 17 november de hele dag paars verlicht zijn tijdens de Wereld Prematuren Dag. Op deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan vroeggeboorte en de gevolgen daarvan voor ouders, familieleden en zorgprofessionals. 

Voormalig raadslid Ben Greevink (61) uit Emmer-Compascuum overleden 22-09-2020

Het voormalige Emmer raadslid Ben Greevink uit Emmer-Compascuum is overleden. Greevink zat tussen december 2011 en mei 2015 namens de partij Wakker Emmen in het gemeentebestuur. Hij is 61 jaar geworden.

Ontvang vanaf nu uw gemeentelijke bekendmakingen digitaal 09-06-2020

U kunt bekendmakingen over uw dorp of wijk tegenwoordig ook digitaal ontvangen. Denk hierbij aan vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Via een gratis abonnement op de e-mailservice ‘Over uw buurt’ van de overheid.nl ontvangt u een melding via de mail.

Wakker Emmen stelt vragen over huisartsentekort 21-02-2020

Wakker Emmen ziet een hernieuwd tekort aan huisartsen in de gemeente. Het tekort heeft een patiëntenstop tot gevolg in Emmen en Barger-Compascuum, waar een digitaal experiment loopt. 

Wakker Emmen feliciteert Aquarena met 100.000ste bezoeker 19-02-2020

Dinsdag 18 februari verwelkomde zwembad Aquarena de 100.000ste bezoeker.

Wakker Emmen feliciteert Schoonebeek met vernieuwd centrum 01-04-2019

Zaterdagmiddag hebben wethouder René van der Weide en gedeputeerde Henk Jumelet gezamenlijk met de werkgroep centrumvernieuwing Schoonebeek het nieuwe centrum van Schoonebeek officieel geopend. Een veiligere oversteek van de Europaweg, een prachtig open plein waar het goed toeven is en meer groen zijn het resultaat van jarenlange voorbereiding door de werkgroep centrumvernieuwing Schoonebeek. Wethouder van der Weide feliciteerde en complim...enteerde de werkgroep voor het gedegen werk waar ze jaren aan gewerkt hebben. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een prachtig nieuw toekomstbestendig dorpscentrum.

Raadslid Pascal Schrik uit Schoonebeek: “Wakker Emmen is blij dat de lang gekoesterde wens van het dorp nu daadwerkelijk is gerealiseerd. Het centrum was sterk verouderd en dit leidt onder andere tot steeds meer leegstand en verrrommeling. De plannen zijn door het dorp zelf gemaakt en niet op het gemeentehuis. Dit verdient een groot compliment aan alle betrokkenen, die hier op vrijwillige basis, jarenlang zich voor hebben ingezet”. Voor de totale vernieuwing van het dorpscentrum heeft de gemeente Emmen en de provincie Drenthe circa 2,7 miljoen euro uitgetrokken. Daarbij komt nog eens een budget van circa 1,5 miljoen euro dat door de gemeente Emmen beschikbaar is gesteld voor de renovatie van het multifunctioneel centrum ’t Aole Gemientehoes. Dit tezamen moet er voor zorgen dat Schoonebeek een levendig en toekomstbestendig centrum behoudt. 

Wakker Emmen blijft de grootste partij 22-03-2018

Met elf zetels is Wakker Emmen de grootste partij in de gemeente Emmen gebleven. Enorm bedankt voor de steun en het vertrouwen en we gaan er de komende periode weer vol tegen aan om de gemeente Emmen mooier en beter te maken.

Kiezers bedankt!

René van der Weide: ‘Wakker Emmen wil de grootste partij blijven’ 13-03-2018

Emmen - De inzet is om de grootste partij van de gemeente Emmen te blijven. Wakker Emmen lijsttrekker René van der Weide houdt wel rekening met verlies tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar dat blijft, zo verwacht hij, beperkt.

Interview op Emmen.nu van 6 maart 2018.

‘Dat we van de huidige 15 zetels een aantal kwijtraken lijkt mij logisch. In 2014 wonnen we veel meer dan wie dan ook had durven te voorspellen. Het blijft koffiedik kijken, maar ik schat dat we tussen de negen en de twaalf zetels overhouden.’ Hij baseert zijn gevoel op reacties van kiezers tijdens de campagne. ‘We krijgen veel positieve geluiden en dat doet ons als partij goed.’

Dat ze dit keer niet kunnen meeliften op de onrust over de windmolens en daardoor mogelijk forse verliezen, bestrijdt van der Weide fel.’ Wij hebben ook veel steun gekregen in Emmen centrum en dorpen waar de windmolens geen kwestie waren. Dat zegt naar mijn gevoel meer dan genoeg.’
 

Collegedeelname

 

Mocht de partij op negen zetels uitkomen, dan is kans nog steeds groot dat van der Weide als wethouder kan blijven. Verwachting is dat er dit jaar geen echte uitschieter is onder de deelnemende partijen. Negen zetels kan genoeg zijn om de verkiezingen te winnen. De PVV kan maximaal zeven zetels halen, maar de kans dat bijvoorbeeld CDA en PVDA gaan pieken, lijkt onwaarschijnlijk. Beide laatste partijen hebben trouwens al aangegeven eventueel weer met Wakker Emmen in een college te willen gaan zitten.

Van der Weide op zijn beurt weigert verder te kijken dan de verkiezingen van 21 maart. ‘De kiezer bepaalt of wij de komende vier jaar weer mee mogen besturen. Het is erg voorbarig om daar nu al een voorschot op te nemen. Daarom praat ik daar pas over als dat aan de orde is.’ 
 

Door als wethouder

Desalniettemin erkent de wethouder dat hij nog graag vier jaar doorgaat. ‘We hebben veel kunnen doen voor de dorpen en wijken. Kijk naar het vernieuwde centrum van Nieuw-Amsterdam of de aanpak van verwaarloosde fietspaden in de gemeente. Maar ook in Erica werken we hard aan centrumvernieuwing. Daar komt onder meer Emmer-Compascuum bij in de komende jaren. Dat is hoognodig.'

De eer voor het succes van de dorpsvernieuwingsoperaties legt de Wakker Emmen voorman bij de dorpsbewoners zelf neer. Die mochten hun ideeën op papier zetten en samen met de gemeente tot een plan uitwerken. ‘De plannen krijgen hierdoor ruime steun van de bewoners en dat is van groot belang’ aldus Van der Weide.
 

Sporthal Bargeres

De komende jaren is er op gebied van achterstallig onderhoud nog meer dan genoeg te doen in de gemeente. Het is volgens Wakker Emmen hoog tijd om daar beleid voor te maken. Hij geeft een aantal voorbeelden: sportpark Twedo en CEC, maar ook wijst hij op de bijna vijftig jaar oude sporthal in Bargeres. Daar moet naar zijn mening echt iets gebeuren, zoals groot onderhoud of nieuwbouw.  

‘We hebben daar als gemeente momenteel geen visie op. We grijpen pas in als het echt nodig is. Voor al deze oude gebouwen, maar ook voor de buitenbaden moet een onderhoudsvisie komen. Die baden zijn aan de dorpen overgedragen, maar die kunnen groot onderhoud niet betalen. Dit moet de gemeente voor haar rekening nemen.’

Ja, dat kost veel geld maar dat is pure noodzaak voor de leefbaarheid van dorpen en wijken, vervolgt hij. ‘Genoeg werk te doen en hopelijk kan Wakker Emmen hier als collegepartij een bijdrage aan leveren de komende vier jaar.’

Opnieuw geld beschikbaar voor aanpak fietspaden 22-09-2017

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het opknappen van achterstallig onderhoud van wegen en fietspaden. Het volgende project dat aangepakt gaat worden is het fietspad tussen Emmerhout en Emmen Centrum aan de Boslaan en de Houtweg. Deze wordt vanaf maandag onder handen genomen.  Het wegdek, dat aan de Emmerdennen grenst, heeft veel schade door de opdruk van boomwortels. Daarom wordt het asfalt vervangen door beton. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd en duren ongeveer tot de kerst. Het fietspad stond bekend als een van de slechtste van Drenthe. Wethouder René van der Weide: ‘Al drie jaar op rij is extra geld door de gemeenteraad beschikbaar gesteld voor de aanpak van wegen in de gemeente. Maar liefst 9 miljoen in totaal. Dit fietspad stond al langer op onze wensenlijst om flink onder handen te nemen. Ik ben blij dat we extra kunnen investeren in wegen en fietspaden, zodat we dit fietspad ook eindelijk kunnen vernieuwen.’

In twee fasen

De werkzaamheden beginnen 25 september op het fietspad van Emmen Centrum richting Emmerhout (van de Prinsenlaan tot de Laan van de Bork). De planning is om dit deel begin november af te ronden. Vervolgens gaat de aannemer aan de slag met de zuidkant, namelijk van Emmerhout richting Emmen Centrum (van de Laan van de Marel tot aan de Prinsenlaan).

Door in twee fasen te werken, hoeven fietsers niet om te rijden, maar kunnen ze gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de weg. Met bebording worden fietsers van de beste omleidingsroute voorzien.Een stukje van het fietspad wordt in dit project niet vernieuwd, namelijk rondom de kruising Boslaan/Boermarkeweg. Het ligt in de planning om die kruising in de nabije toekomst in het geheel aan te pakken. Daarbij wordt ook het fietspad meegenomen. De gemeente Emmen heeft ongeveer 1200 kilometer aan wegen en ruim 75 kilometer aan (vrijliggende) fietspaden. 

Bron: emmen.nu

Vernieuwd centrum Nieuw-Amsterdam geopend 20-09-2017

Nieuw-Amsterdam - Het vernieuwde centrum van Nieuw-Amsterdam is woensdagmiddag officieel geopend. Dit gebeurde door wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) en gedeputeerde Henk Jumelet. Ze deden dit door samen met diverse genodigden vanaf de historische trekschuit Johannes Veldkamp vanaf de waterkant de vernieuwingen te bewonderen.   In 2010 waren verschillende ondernemers en inwoners de leegstand en verpaupering in en rondom het centrum van Nieuw-Amsterdam meer dan zat. Ondernemers en inwoners sloegen de handen ineen onder de naam ‘Bruisend Nieuw-Amsterdam’. Samen met de gemeente Emmen maakten ze een plan voor een vernieuwd centrum. Dit plan had als doel het versterken van het centrumgebied van Nieuw-Amsterdam in combinatie met de recreatievaart. 

Bron:emmen.nu

Gemeente gaat speeltoestellen controleren en opknappen 16-09-2017

Wakker Emmen heeft opheldering gevraagd aan het college van B&W over het onderhoud aan speeltoestellen. De afgelopen periode zijn diverse artikelen in de media verschenen over achterstallig onderhoud. Raadslid Marcel Poelman: "Het is voor ons onacceptabel dat er achterstallig onderhoud is en dat de veiligheid van kinderen daarmee in het gedrag komt. Kinderen moeten gewoon in goed onderhouden speeltuinen kunnen spelen." Wethouder René van der Weide gaf aan dat alle speeltuinen op gemeentelijk terrein onder de loep nemen. Wordt er achterstallig onderhoud of een gevaarlijke situatie geconstateerd, dan worden er maatregelen genomen. 

Fraaie opknapbeurt voor fietspad Kamerlingswijk in Zwartemeer 04-07-2017

Zwartemeer - In het verleden was het fietspad langs de Kamerlingswijk Westzijde in Zwartemeer goed voor vierkante banden, maar die periode is gelukkig achter de rug. Maandagavond trapten wethouder René van der Weide en bestuurslid Lies Hemme van de Dorpsraad Zwartemeer officieel af op het vernieuwde wegdek. Over het tegelpad rijd je niet: je glijdt er over heen. Hemme gloeit praktisch van trots. Nu al het mooiste fietspad van de gemeente Emmen, vindt ze. De Dorpsraad wenste al geruime tijd het door gaten en verwoestende boomwortels geteisterde voet- en fietspad langs de Kamerlingswijk aan te pakken. Het project werd echter te groot voor een bewonersinitiatief en de Dorpsraad heeft vorig jaar zomer de gemeente gevraagd mee te denken in een oplossing. Wethouder René van der Weide is ook erg tevreden met het resultaat. "Het wegwerken van achterstallig onderhoud is een belangrijk speerpunt en daar maken we werk van. Indien dit gecombineerd kan met een wens van het dorp is dit des te mooier."

Centrumvernieuwing De Blokken
Hemme maakt van de gelegenheid meteen gebruik om de wethouder te vragen naar vervulling van de grote volgende wens die op het lijstje van de Dorpsraad staat: het vernieuwen van het centrumgebied bij De Blokken. Het dorp diende hiervoor op eigen initiatief een plan in. Van der Weide laat weten dat naar alle verwachting er dit najaar spijkers met koppen kunnen worden geslagen. Naar de financiering van het plan wordt momenteel nog gekeken. De wethouder rekent er op dat een bijdrage van de provincie, zoals bij vernieuwingen van andere dorpskernen zoals Nieuw-Amsterdam, ook hier mogelijk is.  

Raadsleden Nico Schiphouwer en Hendrikus Velzing ondersteunen het plan en hebben hiervoor eerder dit jaar al aandacht gevraagd aan het college van B&W.“Dit gedeelte van het centrum van Zwartemeer moet hoognodig worden aangepakt. De parkeerplaatsen staan met slecht weer volledig onder water en de bestrating is ook sterk verouderd.” Beide raadsleden vinden het een heel goed initiatief dat het dorp zelf met de plannen aan de slag is gegaan. We zien op dit moment in meerdere dorpen dat inwoners zelf plannen ontwikkelen en dat de gemeente daar ook fors investeert. Dit jaar wordt er volop gewerkt aan centrumvernieuwing in Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek. Wakker Emmen vindt dat het plan in Zwartemeer ook op financiële ondersteuning moet kunnen rekenen van de gemeente.”, aldus Schiphouwer en Velzing van Wakker Emmen.

Bron: Emmen.nu en wakkeremmen.nl 

Start bouw Zonnepark Lange Runde met 118.000 zonnepanelen 03-07-2017

BARGER-COMPASCUUM – De bouw van het grootste zonnepark van Drenthe start volgende maand. Zonnepark Lange Runde in Barger-Compascuum wordt 19 hectare groot, er komen 118.200 panelen en gaat stroom opwekken voor ongeveer 3.750 huishoudens. Wethouder René van der Weide: “Voor niets gaat de zon op en daar maken we dankbaar gebruik van. We maken in Emmen volop werk van zonne-energie, door de bouw van dit zonnepark zetten we grote stappen. Ik ben er trots op dat we één van de grootste zonneparken van Noord-Nederland krijgen.”Het zonnepark komt op het terrein tussen de Verlengde Oosterdiep Westzijde en de straat Lange Runde. De verwachting is dat het zonnepark in december wordt opgeleverd. In december 2015 heeft de gemeenteraad van Emmen de structuurvisie ‘Emmen, zonneakkers’ vastgesteld. De bouw van Zonnepark Lange Runde is het eerste resultaat van een grootschalig zonnepark van deze structuurvisie. Wakker Emmen is blij met deze ontwikkeling.

Krijgt Nieuw-Schoonebeek een pinkiosk? 29-06-2017

Nieuw-Schoonebeek – Als de behoefte daar is, dan wil het college van de gemeente Emmen de Rabobank wel verzoeken om een pinkiosk te plaatsen in Nieuw-Schoonebeek.
Te denken valt aan een soortgelijk exemplaar die ook gepland is in Emmer-Compascuum. Wakker Emmen stelde tijdens het vragenhalfuur het verdwijnen van de pinautomaat opnieuw aan de kaak. Herbers pleitte voor een voorziening in het dorp zelf en vroeg zich af of het mogelijk was dat voor Nieuw-Schoonebeek een vergelijkbare oplossing kon worden getroffen als voor Emmer-Compascuum. De Rabobank plaatst in Emmer-Compascuum een pinkiosk en daarmee kan een plofkraak beter voorkomen worden. Een ideale oplossing volgens Wakker Emmen.

Wethoduer Arends antwoordde met dit antwoord op vragen van Wakker Emmenfractielid Leon Herbers. Die vroeg zich af of de wethouder al in gesprek was geweest met de bank. Dat bleek niet het geval. ‘Maar we pikken het op. ‘We snappen de zorg.’ Arends stelde nog wel wat vraagtekens bij de noodzaak van een pinautomaat. Veel voorzieningen zijn verdwenen in het dorp en het digitale betalen is ook een algemene trend. Toch zou hij zich hard maken voor een alternatief, mocht de wens groot zijn.Vorige week besloot de Rabobank de pinautomaat in Nieuw-Schoonebeek op te heffen. Na de plofkraak in het winkelcentrum van Angelslo in Emmen, zag de bank zich geconfronteerd met serieuze veiligheid risico’s rondom de geldautomaten. Dat heeft er toe geleid dat een drietal geldautomaten, waaronder die van Nieuw-Schoonebeek, direct gesloten moest worden. Alternatieve voor het dorp zag de bank niet. 

Bron: Emmen.nu

Wakker Emmen wil evenementencoach 29-06-2017

Als het aan Wakker Emmen ligt de krijgt de gemeente Emmen een evenementencoach. Die moet bij vergunningsaanvragen organisatoren op weg helpen.Fractievoorzitter Henk Bos van Wakker Emmen kwam donderdagmorgen tijdens de behandeling van de kadernota met dit voorstel. Hij wees erop dat het organiseren van evenementen veelvuldig door vrijwilligers gebeurt en dat de vergunningen die ze nodig hebben steeds ingewikkelder worden, mede door veel bureaucratische rompslomp. De motie om te komen tot een evenementencoach werd unaniem aangenomen. Bron: DvhN

Centrumvernieuwing in Emmer-Compascuum 17-05-2017

De gemeente Emmen heeft overeenstemming bereikt met Huiskes projectontwikkeling om het Abeln-terrein en het terrein rondom het LOSA-pand in Emmer-Compascuum te kopen. Hierdoor kan de gemeente het gebied aan het Hoofdkanaal OZ opnieuw inrichten. Op het terrein bij het LOSA-pand wil Aldi een nieuwe winkel bouwen. Door deze ontwikkeling gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente en Emmer-Compascuum in vervulling: sloop van het LOSA-pand.


Meer ontwikkelingen
In 2014 is er al een grote opruimactie geweest op het Abeln-terrein, waardoor het behoorlijk is opgeknapt op die locatie. Maar tot nu toe gebeurt daar nog niks. Daarom wil de gemeente ook dit terrein kopen om hier een nieuwe ontwikkeling mogelijk maken. Er zijn gesprekken gaande met een ontwikkelaar voor die locatie. Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen.
 
Eén mooi centrum voor Emmer-Compascuum
Wethouder Van der Weide is zeer tevreden over deze ontwikkelingen: “Om fijn te kunnen wonen in een dorp moeten de voorzieningen op orde zijn. In navolging van Nieuw-Amsterdam, Erica, de wijk Rietlanden en Schoonebeek ben ik blij bekend te kunnen maken dat we ook in Emmer-Compascuum een grote stap hebben gezet om een centrumvernieuwing mogelijk te maken”. In het centrum van Emmer-Compascuum ligt nog een aantal projecten in de planning: een nieuw medisch centrum, LOSA-pand, Abeln-Terrein, de bouw van een Brede School en een nieuwe sporthal. “We gaan dan met het dorp ook aan de slag met het openbaar gebied, zodat de verschillende onderdelen in het centrum beter op elkaar aansluiten en iedereen op een goede manier het centrum kan bereiken”. Voor de zomer organiseert de gemeente Emmen een inloopbijeenkomst in het dorp om met de inwoners van Emmer-Compascuum in gesprek te gaan over de verschillende ontwikkelingen. 

Hendrikus Velzing: ''Wakker Emmen is onze sterke lokale partij'' 08-04-2017

Deze week is er in het Dagblad van het Noorden een interview geweest met een van onze raadsleden, Hendrikus Velzing, over de politieke plannen voor het volgende jaar en de gemeenteraadsverkiezingen die er dan aan zitten te komen. Lees hieronder het interview:

 
EMMEN - Het Forum voor Democratie doet, in tegenstelling tot de PVV en SP, waarschijnlijk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in Emmen.

Dat valt op te maken uit de woorden van Hendrikus Velzing, behalve lid van Forum voor Democratie óók raadslid van Wakker Emmen. ,,Ze zullen mij als lid wel om advies vragen. Ik zeg geen ja en geen nee, maar ik wijs ze wel op het bestaan van Wakker Emmen.’’ De fractievoorzitter van die partij, Henk Bos. suggereerde gisteren in deze krant dat Wakker Emmen - nu goed voor 15 van de 39 raadszetels in Emmen - volgend jaar concurrentie kan krijgen van PVV, SP en FvD.


 
Voor Velzing zou dat een spagaat betekenen, want hij stond tijdens de jongste Tweede Kamerverkiezingen op de lijst van het Forum. Maar volgens Velzing wil FvD alleen in gemeentes meedoen, waar nog geen sterke lokale partij in de raad zit.. ,,Met Wakker Emmen hebben we in Emmen wel zo’n partij’’, vindt Velzing. De windmolendiscussie leek Wakker Emmen lange tijd als een molensteen om de nek te hangen, maar volgens Velzing is er in de buitendorpen inmiddels zeer veel tevredenheid over ‘zijn’ partij. ,,Er gaat eindelijk weer geld naar dorpen als Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek. Wat drie wethouders niet gelukt is, lukt dit college wel.’’


 
Lijstduwer
 


Velzing, behalve politicus vooral bekend als interim-voorzitter van de handbalvereniging Hurry Up en fabrieksdirecteur, denkt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar opnieuw als lijstduwer van Wakker Emmen te kunnen fungeren. ,,En als ik dan niet in de raad komt omdat ik onderaan de lijst sta is dat prima. Maar ik houd een goedlopend spreekuur voor Wakker Emmen, ik ben een man van het volk en zonder arrogant te willen klinken is er een kans dat ik opnieuw met voorkeurstemmen wordt gekozen.’’ Velzing was ook bij de vorige raadsverkiezingen lijstduwer.


 
Het Forum voor Democratie zou bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wel degelijk een concurrent voor Wakker Emmen kunnen vormen. Velzing zegt dat de partij van Thierry Baudet in Emmen het beste scoorde van alle Drentse gemeentes, met in Emmen 2,3% van de stemmen. ,,Bovendien is de jeugdafdeling de grootste van het land.’’

'Gemeente Emmen heeft zorgloket goed voor elkaar' 19-01-2017

ASSEN - Drenten met een klacht of vraag over zorg kunnen onvoldoende of niet bij een onafhankelijke instantie terecht. Zorgbelang Drenthe, die klachten en vragen vroeger behandelde, luidt daarover de noodklok.
De provincie is de afgelopen jaren gestopt met sociaal beleid en daarmee ook met het subsidiëren ervan.
 
Onafhankelijk klachtenloket
Door die bezuiniging is Zorgbelang Drenthe gestopt als onafhankelijk klachtenloket. Maar volgens directeur Jan van Loenen hebben gemeenten, die de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) hebben overgenomen, geen onafhankelijke organisatie die klachten en vragen behandelt. "Wij krijgen nog altijd 250 tot 300 telefoontjes die we niet op mogen lossen." 
 
Ook de Noordelijke Rekenkamer (NRK) trok al eerder de conclusie dat de taken van Zorgbelang niet zijn overgenomen. De rekenkamer adviseerde de provincie onderzoek te doen naar de manier waarop zij de taken van Zorgbelang hebben overgenomen.
 
Gedeputeerde Henk Jumelet is niet van plan zo'n onderzoek te doen, omdat uitvoering van de wet WMO bij de gemeente hoort. Dat geldt volgens hem dus ook voor de klachtenafhandeling en belangenbehartiging van zorgzaken. 
 
Geen onderzoek, wel gesprek met gemeenten
Zorgbelang-directeur Van Loenen riep Provinciale Staten op dat onderzoek toch af te dwingen. De VVD ziet er niks in, GroenLinks en D66 willen zo'n onderzoek en het CDA wil dat GS in gesprek gaat met de gemeenten. 
 
Jumelet zegde toe dat laatste te willen doen: "Maar het gaat me te ver om nu maar te concluderen dat de taak van onafhankelijke klachtenafhandeling maar weer naar de provincie moet verschuiven. Ik krijg geen signalen dat de zorgloketten van de gemeente klachten niet goed afhandelen."
 
Emmen doet het goed
De gemeente Emmen heeft het zorgloket in combinatie met onafhankelijke klachtenbehandeling wél goed voor elkaar volgens Zorgbelang. Emmen huurt Zorgbelang in voor de ombudsmanfunctie. De beste oplossing is volgens directeur Van Loenen dat de financiering van de klachtenafhandeling weer bij met ministerie van VWS komt te liggen en de uitvoering door onafhankelijke regionale instanties als Zorgbelang. 
 
Eind deze maand praat het Provinciale Staten verder over het rapport 'Op Eigen Benen?' en de gevolgen van de overgang van het sociaal beleid van de provincie naar gemeenten.


Bron: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/117608/Zorgbelang-Afhandeling-zorgklachten-bij-gemeenten-niet-goed-geregeld

Wakker Emmen ontstelt door overlijden Aleid Rensen 22-12-2016

De fractie van Wakker Emmen heeft met ontsteltenis kennis genomen van het overlijden van één van de pioniers van Emmen.

Ze zal bij velen gemist worden.

Wakker Emmen condoleert de familie en wenst hen veel sterkte met het verwerken van dit wel grote verlies.

Zie ook: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/116689/Oud-dierentuindirecteur-Aleid-Rensen-77-is-overleden

Meerderheid raad kiest voor wedstrijdbad met 8 banen 20-12-2016

EMMEN – Het nieuwe, aan te leggen zwembad bij Sportpark Meerdijk moet 8 in plaats van 6 banen krijgen. Op initiatief van Wakker Emmen dient de bijna voltallige gemeenteraad hiervoor een amendement in tijdens de raadvergadering op donderdag. De meerderheid van de raad wil verder dat de het doelgroepenbad gaat niet terug naar 4, maar de 6 geplande banen behoudt. Het bestaande budget van 14,3 miljoen euro moet worden verhoogd met 8 ton om deze variant te verwezenlijken. 


Met het amendement lijkt de kogel eindelijk door de kerk te zijn. Het college stond al sinds september een zwembad voor met een wedstrijdbad en een doelgroepenbad (voor zwemverenigingen, ouderen en andere gebruikers) van elk zes banen. In de raad gingen geluiden op om een groter wedstrijdbad van 8 banen. Op die manier zouden grote sportwedstrijden en evenemententen niet aan de neus van Emmen voorbijgaan. Om binnen het gestelde budget te blijven, gooiden diverse fractie een balletje op: snoept de 2 extra banen van het doelgroepenbad af en plak die aan het sportbad. Het college gaf bij monde van sportwethouder Bouke Arends aan dat ze dat niet zo zag zitten. Grote wedstrijden kwamen toch niet naar Emmen, want de zwemaccommodaties van Amsterdam en Eindhoven vallen daarvoor toch meer in de smaak. Bovendien zou het doelgroepenbad met slechts vier banen te klein worden om alle gebruikers goed te kunnen bedienen.


In de raad werd daar duidelijk anders overgedacht. De komst van een 8-baansbad maakt Emmen uniek in Drenthe, aangezien de stad dan de enige is die in de provincie over een dergelijke accommodatie beschikt. Grote sportevenementen kunnen daarom straks naar Emmen gehaald worden. ‘Je zet jezelf er mooi mee op de kaart’, aldus fractielid Pascal Schrik. 'Daarbij moet niet gedacht worden aan een WK lange baan of iets dergelijks. Amsterdam en Eindhoven troeven Emmen op dat vlak af met hun zwembaden. Maar een WK korte baan of een Europees Jeugdkampioenschap kan straks wel.’

Het plan voorziet volgens Schrik dat alle gebruikers straks voldoende ruimte krijgen voor hun activiteiten. ‘Bij grote drukte loop je met een doelgroepenbad met slechts vier baden het risico op een gebrek aan capaciteit voor alle gebruikers. Na tekst en uitleg van het college zien wij dit ook in. Door vast te houden aan 6 banen voorkom je dat de boel meteen op slot schiet.’ Kortom, een win-winsituatie, stelt  Schrik.

Alle fracties hebben inmiddels in een reactie aan Wakker Emmen laten weten het amendement tijdens de volgende raadsvergadering te steunen. PvdA, CDA, VVD, D66, LEF!, Seniorenbelang Noord, de Christenunie en de Drentse Ouderen Partij zijn inmiddels aan boord. Alleen GroenLinks heeft op het moment van dit schrijven nog niet gereageerd. Schrik verwacht dat dat op korte termijn nog gaat gebeuren.

Angelslo protesteert tegen komst statushouders 20-10-2016

Zo’n zestig inwoners van de Emmer wijk Angelslo protesteerden donderdagavond tegen de komst van statushouders.
Emmen wil vijftig van deze voormalige asielzoekers in de vroegere basisschool Vijverkroost onderbrengen. Maar de meeste omwonenden van de school aan de Heemingeslag vinden twintigwel genoeg. ,,Het is heus niet dat we sowieso tegen hun komst zijn.’’ Eigenlijk is het ook geen protest, zegt Anita Plat namens de buurt. ,,Maar een manier om handtekeningen in te zamelen, om de gemeente te laten zien dat er eerst met ons overlegd moet worden.’’ Want rondom Husingecamp en Bensingecamp, even verderop, is het al langer onrustig. Er is zelfs een buurtwacht ingesteld.

Wakker Emmen heeft al eerder aandacht gevraag voor de drugsproblematiek in Angelso. Tijdens de commissiebehandeling heeft Wakker Emmen als enige partij het onderwerp m.b.t de Vijverkroost als agendapunt op de agenda gehouden voor de raadsvergadering. De fractie maakt zich zorgen over de gevolgen voor de wijk en wil dit tijdens de komende raadsvergadering aan de kaak stellen. 
Een van de weinige aanwezige raadsleden is Henk Bos van Wakker Emmen. ,,We hebben niet voor niets maandag in de raadscommissie al aandacht voor deze situatie gevraagd.’’ Ook LEF! heeft inmiddels van zich laten horen. Het schrijft het in een brief aan het college dat met de opvang van vijftig statushouders in de voormalige basisschool ‘de sociale draagkracht van deze buurt door haar hoeven zakt’. Dat komt doordat de buurt ook al veel overlast heeft van drugsverslaafden en verwarde personen. ,,Er wordt te veel op hetzelfde moment van de omwonenden gevraagd!’’ Net als Wakker Emmen wil ook LEF! dat eerst met de buurt wordt overlegd en dan pas een raadsbesluit genomen.

Emmen heeft van het Rijk de opdracht gekregen om 345 statushouders te plaatsen. Inmiddels hebben er 216 onderdak. Volgens woordvoerder Mirjam Blaak wordt zo’n 90 procent van de voormalige asielzoekers via de woningcorporaties geplaatst. De resterende mensen worden verdeeld over locaties als Vijverkroost en een project aan de Laan van de Bork. Ook in het voormalig pand van het UWV aan de Boslaan worden statushouders geplaatst. De buurt daar lijkt er vooralsnog minder problemen mee te hebben.
Wethouder Jisse Otter zegt in een reactie begrip te hebben voor de buurt. ,,Het is altijd goed dat mensen in actie komen als ze bezorgd zijn: dat nemen we zeker serieus. We kijken waar die zorg in zit en wat we daaraan kunnen doen. We organiseren zo vroeg mogelijk een informatieavond om volledige uitleg te geven en vragen te beantwoorden.’’

Geen betaald parkeren in de avonduren 20-10-2016

Wakker Emmen heeft tijdens de commissievergadering van 10 oktober aangegeven het betaald parkeren in de avonduren van de baan te willen hebben. Wakker Emmen wil de huidige parkeertijden handhaven en pas bij de nieuwe parkeernota in 2017 spreken over de betaaltijden. 

Commissiebijdrage Wakker Emmen: woordvoerder Eddy de Vries: ''We hebben het vanavond over het collegebesluit van 12 juli. Daarin heeft het college een besluit genomen dat afwijkt van de tekst uit de notitie verder met parkeren uit 2015. Wij kunnen de beweegredenen van het college goed voorstellen. Alleen betalen voor de gesloten terreinen zal leiden tot een weglekeffect. Vanuit het standpunt om eenduidige tijden te willen hanteren en het weglekken tegen te gaan, kunnen wij de motivatie hiervoor goed volgen. Ondanks dat het hier om een college bevoegdheid gaat vraagt de wethouder de gevoelens van de raad daarvoor onze dank. Gezien het eerdere besluit een verstandige keuze.''

De fractie van Wakker Emmen is van mening dat betaald parkeren op de gesloten terreinen in de avond uren en op de zondag moet worden herzien in verband met het weglekken naar de open terreinen. wanneer er betaald moet worden op de gesloten terreinen zal het weglek effect groot zijn en dit is voor wakker emmen een ongewenste situatie. Ook voelt Wakker Emmen er weinig voor om een dagdeel en een doel groep uit te zonderen.

Om een betere invulling te geven aan het gastheerschap en de klantvriendelijkheid kiezen wij op dit moment ervoor om de huidige situatie op dit moment intact te houden mede naar aanleiding van de vele reacties van o.a kerken, koninklijke horeca et cetera. Het lijkt de fractie van Wakker Emmen beter om hier nog eens heel goed naar te kijken en dit mee te nemen in de integrale parkeer visie in de zomer van 2017. Betaaltijden vormen een belangrijk item in het beleid en aangezien wij niet ieder jaar willen veranderen, vinden wij dat het besluit over betaaltijden thuis hoort in de nieuwe parkeervisie. Wij willen het college vragen de huidige situatie te laten zoals deze is en het besluit van 12 juli terug te draaien.

€150.000 Beschikbaar voor aanpak dorpen en wijken 10-09-2016

Dorpen en wijken kunnen vanaf 15 september tot 15 november opnieuw subsidie aanvragen bij de gemeente Emmen voor het verbeteren van hun leefomgeving. 

Met de ‘Stimuleringsregeling dorpen en wijken’ stelt de gemeente Emmen 150.000 euro subsidie beschikbaar voor inwoners en organisaties om leegstand, achterstallige onderhoud of verloedering in dorpen en wijken aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van het dorpscentrum of een nieuwe bestemming voor leegstaande winkels. Voor de eerste subsidieronde was 100.000 euro beschikbaar en hier is volop gebruik van gemaakt. Met de tweede subsidieronde wil de gemeente ook leer- en stageprojecten voor toetreding tot de arbeidsmarkt financiëel steunen. 

Wethouder van der Weide: “Een aantrekkelijke omgeving is belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. Leegstand, achterstallig onderhoud en verloedering willen we daarom graag aanpakken of voorkomen.” 

Aanvragen kan tot 15 november 2016. Daarna wordt bekend welke projecten voor subsidie in aanmerking komen. Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de tweede subsidieronde zijn vanaf 15 september te vinden op www.gemeente.emmen.nl

 

René van der Weide; ''Je gaat niet de politiek in om alleen in de oppositie te zitten''. 19-04-2016

KLAZIENAVEEN - De nu 29-jarige René van der Weide is ongetwijfeld één van de jongste wethouders in Nederland. ''Toch kwam ik in 2014 met enige politieke ervaring binnen. Daarvoor was ik al acht jaar als raadslid actief geweest voor Wakker Emmen'', begint René het gesprek. ''We hadden in 2014 een goede campagne met Wakker Emmen gevoerd. Met 15 zetels als resultaat had niemand rekening gehouden.'' In juni 2014 werd René vervolgens geinstalleerd als wethouder met de portefeuille Openbare Werken, Openbaar Groen, Parkeerbeleid en Ruimtelijke Ordening. Twee jaar later kan een tussenbalans worden opgemaakt.

Interview in het Dorpskrant Klazienaveen van 29 maart jongstleden.

Blanco
''Natuurlijk stap je niet blanco in zo'n baan. Een groot aantal zaken waren al in gang gezet. Voorbeeld hiervan is de centrumvernieuwing in Emmen en de bouw van een dierenpark. Wakker Emmen had andere keuzes gemaakt. De discussie is geweest. Wat we nu zien is een mooi resultaat. Voor nieuwbouw van het theater waren wij wel een voorstander. In ons verkiezingsprogramma hebben wij echter duidelijk aangegeven dat ook wijken en dorpen niet mogen achterblijven in de vernieuwing. Dat kost tijd. De eerste resultaten zijn binnenkort zichtbaar wanneer het centrum van Nieuw-Amsterdam wordt aangepakt. Ook zijn we op dit moment volop bezig met vernieuwingsplannen voor Schoonebeek, Erica en Emmer-Compascuum.''

Schreeuw
Kortgeleden schreeuwde collega partij LEF! dat wethouder van der Weide als wethouder had gefaald inzake de windmolens. Op de vraag of hij wakker ligt van deze aantijgingen is René heel resoluut. ''Wakker lig ik hier niet van. Dit hoort ook bij politiek. In onze campagne hebben we een sterke anti-windmolen politiek gevoerd. Dit hebben wij ook vertaald in het bestuursakkoord. Hiermee is het gemeentelijk beleid aangepast. De provincie Drenthe heeft ons echter van hogere hand overruled. Dit wordt binnenkort een bijzonder moeilijk besluit. We besluiten over iets wat we eigenlijk niet willen. We zetten ons in de hinder voor de burger zoveel mogelijk te beperken. De windmolens zullen obstakels in het landschap worden. Je gaat ze hoe dan ook zien.''


Intensief
''Een wethoudersbaan van een gemeente met meer dan honderdduizend inwoners is een intensieve baan. We hebben als wethouder geen werktijdenregeling. Ik noteer geen uren maar veertig uren is wel het minimum. Met plezier in je werk maakt het niets uit hoe lang je werkt. Toch probeer ik zoveel mogelijk de weekenden vrij te houden. In tafeltennis bij De Treffers vind ik mijn ontspanning en hecht ook veel waarde aan mijn privé tijd. De deur van mijn kamer staat altijd open voor de burger, ik heb ook geen drempel in de deur. IN spraak van de burger staat bij mij hoog in het vaandel. De invulling van het centrum van NIeuw-Amsterdam is door de bewoners zelf gedaan. Van onderop laten gebeuren is geen loze moderne kreet voor mij.''

Vertrouwen
''Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil ik de kiezers recht in de ogen durven te kijken. Wakker Emmen wil geen eendagsvlieg zijn. In diverse dorpen en wijken zijn vernieuwingen gaande. Wegen worden aangepakt omdat we zes miljoen extra beschikbaar hebben gesteld. De basis moet op orde. Dan is vier jaar te kort om onze speerpunten daadwerkelijk te kunnen uitvoeren, maar in 2018 hebben we 80 tot 90 procent van onze speerpunten uitgevoerd. Als wethouder ben ik niet bang om vieze handen te krijgen. Ik sta voor mijn verantwoordelijkheid. Volop vertrouwen in de toekomst dus. Jammer is dat de media aan negatieve dingen vaak extra veel aandacht besteed terwijl aan positieve zaken vaak maar drie regels worden besteed. Voorbeeld is de lagere lastendruk voor de burger inzake rioolbelasting en bevriezing van de OZB in 2015 en 2016. Goed nieuws trouwens voor Klazienaveen. Ondanks de crisis van de afgelopen jaren is het nieuwe bouwplan De Planeet inmiddels bijna vol. We gaan eind dit jaar beginnen met opknappen van de Brugstraat.''

Sloop verpauperde panden Nieuw-Amsterdam is van start gegaan 22-03-2016

Wakker Emmen is blij met de nieuwbouwplannen voor Nieuw-Amsterdam. Vorig jaar heeft de gemeenteraad al 500.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het stimuleringsfonds Dorpen en Wijken voor het opknappen van het openbaar gebied in het centrum. Deze werkzaamheden moeten dit jaar van start gaan. Een lang gekoesterde wens van het dorp gaat ook in vervulling. De sloop van de panden aan de Vaart zuidzijde. Projectontwikkelaar Peter van Dijk van Van Dijk Projects en wethouder René van der Weide hebben onlangs het startsein gegeven voor de sloop van de panden aan de Vaart ZZ 11-19 in Nieuw-Amsterdam. Van Dijk ontwikkelt op de locatie onder andere een nieuwe supermarkt. De verpauperde panden staan al lange tijd leeg en waren een doorn in het oog van de ondernemers in Nieuw-Amsterdam en de gemeente. Van Dijk realiseert een pand van 1300 vierkante meter, waar supermarkt COOP in komt. Daarbij komt ook een vestiging van Op=Op van 300 vierkante meter. Peter van Dijk: 'Het wordt laagbouw met een mooie, passende gevel. Er komt een parkeerterrein bij voor 55 auto’s.' 

Wethouder Van der Weide is blij met de ontwikkeling aan de Vaart ZZ. 'Het centrum van Nieuw-Amsterdam wordt grondig opgeknapt. De Stichting Bruisend Centrum Nieuw-Amsterdam/Veenoord heeft hiervoor al een behoorlijke aanzet gegeven. Met de actie van Van Dijk Projects krijgt ook deze kant van het centrum een behoorlijke opknapper.' 

Bijl werkt aan plan voor veiliger Angelslo 20-03-2016

EMMEN - De Emmer burgemeester Cees Bijl gaat alles uit de kast halen om de leefbaarheid in de Bensingecamp en omgeving te vergroten.

Onveilig

Dit liet hij donderdagavond weten tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. Bewoners van dit gebied in de wijk Angelslo voelen zich onveilig. Er is onder meer sprake van drugsgebruik, het dealen van drugs, wildpassen en geluidsoverlast. Enkele weken geleden hebben bezorgde buurtbewoners een burgerwacht geformeerd die de omgeving extra in de gaten houdt.

Oplossingen

Op vragen van raadslid Eddy de Vries (Wakker Emmen) zei Bijl de problemen serieus te nemen en alle mogelijkheden te onderzoeken om hieraan een eind te maken. ,,We kijken naar wat mogelijk is, maar het ligt hierbij moeilijker dan een hennepkwekerij. Dan heb ik de mogelijkheden om een huis voor drie maanden te sluiten. Bij overlast is dat lastiger.’’ De burgemeester gaf aan te zoeken naar oplossingen waarmee het probleem niet meteen verschuift naar een andere straat. Dat er een burgerwacht is opgericht, daar heeft Bijl geen problemen mee. ,,Het is goed als mensen hun woonomgeving wat extra in de gaten houden. Maar het mag niet zo zijn dat mensen het recht in eigen hand nemen. Ik zie graag een goede samenwerking met de politie.’’


Bericht in het Dagblad van het Noorden van 17 maart.

Welstandsnota Emmen wordt simpeler 10-03-2016

Emmen - De nieuwe welstandsnota van de gemeente Emmen biedt meer vrijheid voor initiatiefnemers. Gevolg is dat bouwplannen na de zomer worden getoetst aan eenvoudigere criteria, in combinatie met minder regeldruk en overheidsbemoeienis.

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen): 'Het college wil ‘loslaten wat kan en regelen wat ertoe doet’. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het herstellen of versterken van de sfeer in een dorp, wijk of straat. In de concept-welstandsnota 2016 noemen we dit ‘kwalitatief herstel’. We willen hier met bewoners over nadenken.'

De concept welstandsnota 2016 ligt vanaf een dag na publicatie op de gemeentelijke pagina gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kan een ieder een bezwaar indienen. Meer informatie is te vinden op gemeente.emmen.nl.

Wat is een welstandsnota?

In een welstandsnota staat op welke wijze de gemeente Emmen bouwplannen toetst in de omgeving. Bijvoorbeeld of het gebouw past in de omgeving, op afmetingen van een gebouw en of de vormgeving en kleurstelling wel passend zijn. De toetsing verschilt per welstandsniveau.

VNG wil pas op plaats provincies rond windmolens 14-11-2015

Het originele artikel verscheen bij Binnenlands Bestuur op 11 november jongstleden.

De VNG vindt dat gemeenten veel meer zeggenschap moeten krijgen over de komst van windmolens op hun grondgebied. Nu wordt dat nog teveel bepaald door de provincies, stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Gemeenten moeten autonoom kunnen kiezen hoe zij een bijdrage leveren aan de energietransitie: met windmolens, zonnevelden, aardwarmte of anderszins.


Kritiek van raadsleden

Dat laat de VNG weten in reactie op kritiek van een groep raadsleden uit het noorden van het land. De groep voert strijd tegen grote windparken die het rijk hun gemeenten middels de rijkscoördinatieregeling oplegt en voelt zich daarbij niet gesteund door de VNG. Vrijdag overhandigden de raadsleden het VNG-bestuur een verklaring, waarin ze stellen dat de vereniging moet opkomen voor de lokale democratie. Die wordt volgens hen geschonden door de rijkscoördinatieregeling waarmee minister Henk Kamp (Economische Zaken) en provincies gemeenten kunnen dwingen om windparken toe te staan, zoals in Veendam, Emmen en de Drentse Veenkoloniën.

Averechts

Die dwang is nodig om ervoor te zorgen dat de provincies hun taakstelling van gezamenlijk 6000 megawatt (mw) windenergie op land halen, volgens Kamp. Maar het Emmense raadslid Henk Linnemann (fractie Wakker Emmen), een van de opstellers van de verklaring, is ervan overtuigd dat het averechts werkt. ‘Op deze manier krijgt Kamp steeds meer gemeenten tegen zich en zal hij zijn doelstelling juist niet halen.’ De strijdt in het Noorden verhardt, bleek vorige week. Twee gemeenten dagen de Staat voor de civiele rechter om een windmolenbesluit; bewoners stapten naar de Nationale Ombudsman. Ze vinden dat Kamp gemeenten onterecht buitenspel zet met de rijkscoördinatieregeling. Daarover trekken nu ook de raadsleden aan de bel bij de VNG.

Eigen keuzes maken

De vereniging heeft nog niet formeel gereageerd op de verklaring van de raadsleden. Maar desgevraagd laat de VNG weten dat gemeenten eigen keuzes moeten kunnen maken over de energietransitie. De discussie over energie zou op lokaal/regionaal niveau integraal moeten worden gevoerd, dus met alle betrokken partijen (gemeente, corporaties, netbeheerder, investeerders, bewoners), vindt de VNG. De regio kan dan ook zelf kijken waar draagvlak voor is; de keuze voor windenergie moet niet van bovenaf worden opgelegd.

Energieakkoord

Het Energieteam van de VNG onderzoekt op dit moment samen met medeoverheden hoe dat beter kan worden georganiseerd, meldt woordvoerster Esther Verhoeff. De VNG is niet van plan om daarvoor het bestaande Energieakkoord open te breken. ‘Maar we sorteren wel voor op na 2020: dan willen we nieuwe afspraken waarin meer ruimte is voor gemeenten om lokaal maatwerk te leveren.’ Die mogelijkheid wordt nu in de weg gestaan door de afspraak tussen rijk en provincies over de verdeling van het aandeel mw wind-op-land per provincie, erkent Verhoeff. Toch koos de VNG er twee jaar geleden bewust niet voor om het Energieakkoord alleen op onderdelen te ondertekenen. ‘Wij hebben onze steun aan het geheel van afspraken gegeven. Daardoor zitten wij nu als volwaardig gesprekspartner aan tafel.’

Weerstand beperkt

Dat minister Kamp de steun van de VNG aan het Energieakkoord gebruikt om het gebruik van de rijkscoördinatieregeling te rechtvaardigen, vindt de VNG “niet prettig”, aldus Verhoeff. Overigens wijst zij op een enquête die de VNG vorig onder leden hield. Daaruit blijkt dat de weerstand zich beperkt tot enkele gemeenten. ‘Het gros is neutraal of voorstander, mits de windmolens komen onder eigen voorwaarden en niet van bovenaf door de provincie of het rijk worden opgelegd.’

Emmen in top tien! 13-07-2015

Wakker Emmen is blij dat de gemeente Emmen landeljk goed scoort op het gebied van zonne-energie. De gemeente Emmen staat op de zevende plaats van de Nederlandse gemeenten met het aantal zonnepanelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Natuur en Milieu. Steeds meer panden in de gemeente Emmen hebben zonnepanelen. Vorige week werd het hoogste punt bereikt in de bouw van zes duurzame huizen met zonnepanelen in KlazienaveenEen aantal sporthallen is voorzien van zonnepanelen, alle geprivatiseerde zwembaden in de gemeente hebben zonnepanelen met een tegemoetkoming van de gemeente. Vier basisscholen in Emmen hebben sinds kort een dak vol panelen inclusief een digitaal scherm waarop leerlingen kunnen zien hoeveel elektriciteit er opgewekt wordt. Landgoed Scholtenszathe in Klazienaveen-Noord heeft vorig jaar al 4600 zonnepanelen geplaatst en sinds vorige week liggen op het gemeentehuis 250 zonnepanelen op het dak. Hiermee wordt het Raadhuisplein van energie voorzien.

'Trots op zevende plek'

Wethouder Van der Weide: 'Ik ben trots op een zevende plek, maar ik weet zeker dat er meer in zit. We krijgen zonneakkers van 18 hectare in het Rundedal. Bijna tweehonderd mensen bezochten de informatieavonden over de zonnelening. De eerste dertig aanvragen voor een lening zijn al binnen. 

Opgave voor de gemeente

In het SER-Energieakkoord hebben overheden, bedrijfsleven en milieuorganisaties afgesproken in 2020 14 procent duurzame energie op te wekken. Nu is dat nog geen 5 procent. Om de doelstelling uit het Energieakkoord te bereiken, is dus een grote inzet nodig. Zonne-energie is daarbij één van de mogelijkheden.

Bron: Emmen.nu

City marketing anno 2015 28-02-2015

De volgende tekst is een artikel uit Kringen over citymarketing.

Iedere weldenkende gemeentebestuurder houdt zich tegenwoordig ook bezig met citymarketing en laat zich verleiden om vooral akkoord te gaan met wervelende teksten zoals wonen in Wolvega, winkelen in Woensdrecht, shoppen in Sittard en recreëren in Roermond. Leiden deze ingezette euro's nu tot extra omzetverhoging, meer kavelverkopen en algemeen welbevinden? En wordt dit ook gemeten oftewel leiden deze activiteiten tot verhoging van het Bruto Lokaal Product? Wat is nu marketing en citymarketing?

Marketing of vermarkten is alles wat een bedrijf of een gemeente doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Citymarketing is een veel- omvattend begrip, bestaande uit een scala aan activiteiten die bijdragen aan het realiseren van de toekomstvisie van een stad. Stilstand is achteruigang dus gemeenten kijiken naar elkaar, bang om de boot te missen want als Almere het doet dan kunnen wij als Enschede vooral niet achter blijven.

Is het wel echte marketing?
Citymarketing 2015 is naar mijn mening stadspromotie met het motto ''Wij van WC eend adviseren WC eend''. Ondernemers gaan ondernemen waar het goed vertoeven is, waar het openbaar gebied er prima bij ligt en waar voldoende gekwalificeerd personeel voorhanden is. Ik zie teveel gemeenten waar de entree, met zeer slecht onderhouden rotondes en openbaar gebied, niet echt gastvrij omverkomt richting de klant; de bezoeker van diezelfde gemeente. Penny wise, pound foolish; de eerste indruk telt tenlsotte? Dit is wel een onderdeel van de echte marketing maar ontbreekt vaak bij ''city'' marketing.

Samenwerken
De gemeente is mijn inzien geen product maar een verzameling van activiteiten die weer onderdeel uit maken van een regio met unieke kenmerken. De regio dient gepromoot te worden als daar behoefte aan bestaat en gemeenten binnen die regio zijn daarin ondergeschikt wat mij betreft. Ook hier geldt dat samenwerken loont!

Nieuwe partij provinciale statenverkiezingen: Sterk Lokaal 19-12-2014

Vrijdag 19 december om 10.00 uur heeft Sterk Lokaal zich als nieuwe partij laten registreren voor de provinciale statenverkiezingen in Drenthe. Het initiatief wordt ondersteund door GB Borger-Odoorn, GB De Wolden, GB Hoogeveen, GB Noordenveld, BBC2014 Coevorden, PLOP Assen en Wakker Emmen. Na de gemeenteraadsverkiezingen bezetten lokale partijen 30% van de raadszetels, reden om nu ook het lokale geluid in het provinciehuis te laten klinken.
 
Unieke samenwerking
Niet eerder kon een lokaal initiatief op zo'n brede ondersteuning rekenen als nu bij Sterk Lokaal. Initiatiefnemers Rene van der Weide, Niek Wind en Jan ten Kate stelden dit ook als voorwaarde. "We moeten versnippering zoveel mogelijk voorkomen met als doel een sterke onafhankelijke statenfractie." De Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) heeft aangegeven blij te zijn met dit initiatief en heeft haar unieke steun toegezegd.  
 
Lokaal geluid
Lokale partijen kenmerken zich door hun nuchtere, praktische aanpak en zijn wars van aansturing vanuit Den Haag. De belangen van Drenthe, haar inwoners en de Drentse gemeenten bepalen de agenda van Sterk Lokaal. De provincie toont zich tot op heden traditioneel, zeker als het gaat om het oppakken van initiatieven uit de samenleving. Dat moet anders!
 
Lijsttrekker en programma
Alle inwoners in Drenthe kunnen rechtstreeks lid worden van Sterk Lokaal. De partij staat op zichzelf,  los van de lokale gemeentelijke partijen. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.sterklokaal.nl. In januari wordt de lijsttrekker gekozen, de kieslijst en het programma vastgesteld. We doen een oproep aan alle mensen in Drenthe die zich betrokken voelen om zich aan te melden voor een Sterk Lokaal geluid.

Wakker Emmen wil veiligere oversteekplaatsen in centrum Schoonebeek 30-09-2014

Wakker Emmen heeft tijdens de raadsvergadering van 25 september het college verzocht de verkeerssituatie in het centrum van Schoonebeek te verbeteren. In december 2013 heeft Wakker Emmen er al op gehamerd om maatregelen te nemen voor veiligere oversteekplaatsen van de Europaweg in het centrum van Schoonebeek.
 
Raadslid Pascal Schrik van Wakker Emmen: “Het gaat hier om de verkeersveiligheid van onze inwoners. Wij hebben vraagtekens of het college wel voldoende actie heeft ondernomen en de gang van zaken duurt ons veel te lang. In het gemeentelijk verkeersplan staat de oversteek zelfs benoemd als een hachelijke oversteekplaats’’.

Dorpsbelangen Schoonebeek onderzoekt of een installatie kan worden aangeschaft die automobilisten erop attent maakt dat zij een oversteekplaats voor voetgangers naderen. Elders zijn hier positieve resultaten mee bereikt. Om de snelheden op andere plekken in het dorp naar beneden te krijgen kijkt Dorpsbelangen ook of er een verplaatsbare installatie gekocht kan worden waarmee weggebruikers worden gewaarschuwd als ze te hard rijden. Het Schoonebeker raadslid Pascal Schrik wil dat de gemeente meebetaalt. “De verantwoordelijk wethouder heeft in de raadsvergadering op onze vragen aangegeven bereid te zijn om Dorpsbelangen financieel tegemoet te komen voor de aanschaf van de installaties en dat vinden wij een goede zaak”.
 
Overige werkzaamheden Europaweg
Eind 2014 wordt begonnen met de herinrichting van het oostelijke gedeelte van de Europaweg (oostelijke Komgrens tot de Norbruislaan) Hierin wordt o.a. de oversteekplaats ter hoogte van sporthal De Kampen opnieuw ingericht. Op langere termijn wordt gewerkt aan een totale herinrichting van het centrum waarbij ook de oversteekplaatsen in het centrum worden meegenomen.
 

Nieuwe voorman Jong Wakker Emmen 24-09-2014

EMMEN - Jong Wakker Emmen heeft een nieuwe voorzitter sinds 1 september. Coming man is Sander Schiphouwer die de hamer overneemt van Sandro Slijepcevic. Laatstgenoemde - sinds 2011 de eerste preses - maakt ondertussen deel uit van de 15 leden tellende Wakker Emmen raadsfractie. Tijdens een recente perspresentatie maakten beide 19- jarige jonge politici in de dop de mutatie bekend binnen de jongerenafdeling van de grootste Emmer politieke groepering. Tijdens een aansluitende sollicitatieronde werd het bestuur nog diezelfde middag met twee - Joram de Jonge en Wesley Tabak - politiek veelbelovende jongeren uitgebreid tot een drietal om sturing aan de doelstellingen van de jongerenclub te geven.

Jongerenraad.
Tijdens een vragenuurtje werd duidelijk dat de samenwerking met andere politiek geinteresseerde jongeren binnen de gemeente hoog op het lijstje van Jong Wakker Emmen staat. Schiphouwer vertelde feitenlijk te streven naar de realisatie van een gezamenljke Jongerenraad. 'Er zijn voldoende jonge mensen die belangstelling hebben voor de politiek. Ze moeten hun stem kunnen laten horen en we willen ze daarom een kans geven,' aldus de nieuwe voorzitter. Overigens laat hij voor de goede orde weten dat gemikt wordt op jongeren van uiteenlopende politieke pluimage. 'Binnen die Jongerenraad is daarom geen plek voor politiek,' voegt de scheidende voorzitter Sandro Slijepcevic toe. Hij wijst in dit verband op vruchtbare onderlinge contacten met jongeren van andere politieke stromingen, die nog dateren van de gezamenlijke verkiezingsmarkt voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen in februari dit jaar.

Beladen naam 'Sparrow'
Ander speerpunt dat voorzitter Sander Schiphouwer ter sprake brengt is de realisatie van een jeugdhonk in Klazienaveen. Hij benadrukt dat Jong Wakker Emmen en de leden zich er ondanks teleurstellende ervaringen in het verleden - waarbij JWE met een gedegen bedrijfsplan door voormalig wethouder Thalens het bos in werden gestuurd - sterk voor blijven maken. Wel zet hij vraagtekens bij de aanduiding 'Sparrow'. 'Die naam is ondertussen toch wel wat beladen,' benadrukt Schiphouwer.

Artikel uit de Emmen.nu van 11 september 2014.

Provincie dwingt windmolenvrij Emmen 30 windmolens te plaatsen 30-08-2014

De provincie Drenthe heeft het gemeentebestuur van Emmen gevoelig op de vingers getikt. Emmen riep zichzelf deze zomer uit tot windmolenvrije gemeente. Maar de provincie heeft Emmen laten weten dat de stad meer dan dertig windmolens op haar grondgebied krijgt.

Door de redactie groen van Trouw (29-08-2014)

Emmen moet voor bijna 100 megawatt (MW) bijdragen aan de 285 MW aan windturbines die Drenthe volgens landelijke afspraken moet bouwen. Het stadsbestuur is furieus. Er is een extra raadsvergadering uitgeschreven. Morgen vergaderen burgemeester en wethouder over nadere stappen.

Milieuwethouder Rene van der Weide van de partij Wakker Emmen laat via een woordvoerder weten dat hij geen enkel begrip heeft voor dit 'kortzichtige en eenzijdige besluit' van de provincie. Hij vindt het oneerlijk dat Drenthe de megawatts verdeelt over slechts vier gemeenten. ''Bovendien negeert de provincie de signalen van onze inwoners, een verkiezingsuitslag en ons standpunt dat wij gaan voor een windmolenvrije gemeente.''

De Drenthse windmolens komen te staan in de gemeenten Borger- Odoorn, Aa en Hunze, Coevorden en dus nu ook Emmen. Volgens onderzoek door de provincie is het realistisch om turbines in Emmen te plaatsen. 

Over de locatie van de iwnmolens is nog geen uitspraak gedaan. De provincie wil dat een speciale adviescommissie daarover in gesprek gaat met de bewoners. De provincie wijst er op dat Emmen ook kan profiteren van de duurzame energieopwekking. Omwonenden kunnen aandelen nemen in een windturbine en er kan een fonds worden opgericht waarin de windpark- exploitanten jaarlijks bijdragen storten voor leuke dingen voor de burgerij.

In een brief aan de gemeenteraad toont b. en w. zicht verbaast over het besluit. Het college dacht dat het overleg met de provincie nog gaande was.'Dit is de laatste plek waar mensen terecht kunnen' 06-08-2014

Artikel Zuidoosthoeker 04-08-'14 EMMEN – Overal wordt dankzij de bezuinigingen gesneden, maar de werkzaamheden en de daar bijbehorende resultaten bij stichting Het Kopland zijn te belangrijk om te worden gekort op de subsidies. Dat is althans de mening van Hendrikus Velzing, raadslid van Wakker Emmen, na zijn 24 uur durende verblijf bij de instantie. “Wat ik daar heb gezien en gehoord, is ingrijpend en bijzonder tegelijk.”
Het Kopland vangt mensen op die niets meer hebben. Geen dak boven hun hoofd, nog geen euro op zak en die zelfs een slaapplek zoeken onder de brug. De medewerkers van Het Kopland leren de inwoners van het opvangcentrum hoe ze zich weer zelfstandig moet redden in de maatschappij.

Door Vincent Trechsel
 

Velzing kreeg een uitnodiging van de instantie, die gehuisvest is in de Emmer wijk Bargeres, om van vrijdag op zaterdag een etmaal te verblijven en zo een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden van de medewerkers en de verhalen van de inwoners. Het raadslid noemt die verhalen schokkend. “Ik sprak een jonge meid. Ze is zwanger en had een prima baan. Helaas volgde ontslag. Ze had geen recht op een uitkering en kon het leven niet meer betalen. Zo iemand wordt op straat gezet en in sommige gevallen weet diegene niet waar hij of zij naartoe moet.”
 

Mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren, kunnen dan aankloppen bij Het Kopland, die zowel een crisisopvang als vrouwenopvang vertegenwoordigt. Paul Schut, financieel begeleider en groepsbegeleider bij de zorginstelling, legt uit hoe dat in zijn werk gaat. “Allereerst wordt er door de intakedienst een intake afgenomen om te bepalen hoe de situatie is. Niet iedereen kan namelijk bij ons terecht. We treffen zo nu en dan mensen aan die bijvoorbeeld te verslaafd zijn om zichzelf te wassen. Voor hen zijn wij geen instelling. Als besloten is dat de persoon bij ons een traject kan volgen, moet iemand na een jaar weer op de rails zijn. Dat is dan wel direct het uiterste geval hoor. Iemand die bijvoorbeeld op straat is gezet omdat hij de huur niet kan betalen maar geen schuld heeft, die is vaak binnen drie maanden weer terug in de maatschappij.”


Openhartig

Hoe waardevol is het bezoek van Velzing dan geweest voor Het Kopland? Schut: “We hebben dat als zeer welkom ervaren. Ik vind het goed om te zien dat iemand uit de politiek interesse toont in onze werkzaamheden en in de mensen die hier verblijven. Niet dat dat nieuw is, maar als een politiek figuur op locatie komt en zelfs een nacht blijft slapen, is dat wel bijzonder te noemen”.De inwoners reageerden volgens Schut verschillend op het bezoek van Velzing. Waar de één heel vrij was en openhartig begon te vertellen, riep een ander teksten als: iemand van de politiek? Die vertrouw ik niet! “Sommigen hebben zoveel meegemaakt dat ze weinig trek hebben in zo’n bezoek”, verklaart Schut, “terwijl anderen er juist heel veel energie van kregen. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om”.
 

Velzing merkte naar eigen zeggen niets negatiefs naar aanleiding van zijn bezoek en daarop terugkijkend blijven hem vooral de aangrijpende verhalen bij. “Ik zie daar een jong stel zitten dat ik zo in de maatschappij kan tegenkomen; of een fabrieksarbeider die ontslag kreeg en op de stoep kwam te staan… Heel heftig om te zien en gewoon niet te bevatten dat dit afspeelt in de gemeente waarin ik woon.”
 

Als Het Kopland de beschikking zou krijgen over twee keer zoveel woonruimte (nu twintig in de crisisopvang, red.) dan zou het volgens Schut alsnog vol zitten. Heel sporadisch heeft de instelling enkele dagen een ruimte vrij, maar dat is dus bij hoge uitzondering.

Wat gaat Velzing doen met dit in zijn achterhoofd en de verhalen op zak? “Ik ga hier zeker in de fractie over vertellen, wethouder Jan Bos uitnodigen, die altijd heeft gezegd dat niemand op straat mag komen te staan, en uitleggen hoe belangrijk Het Kopland voor Emmen is. In mijn ogen wordt het geld niet verkeerd besteed, zeker omdat 80% van de herintredende inwoners goed terechtkomt. En vergeet niet: het is de laatste plek waar mensen terecht kunnen.”

Teamspirit, na al die jaren 24-05-2014

DvhN artikel 24 mei 2014: We hebben geïnvesteerd in vertrouwen en een streep gezet onder het verleden. René van der Weide, het onbetwiste boegbeeld van Wakker Emmen, zegt het met klem. Dat hij de afgelopen jaren bij voortduring het beleid van de toenmalige machthebbers PvdA, CDA en VVD fel bekritiseerde, betekent beslist niet dat hij de komende jaren als wethouder rollebollend met de PvdA en het CDA gaat. De afgelopen weken zijn er verschillen overbrugd. En er is teamspirit. Ook dat is nodig, want Emmen staat voor grote uitdagingen. Aanpakken en doen. Onder dat motto willen Wakker Emmen, PvdA en het CDA de komende vier jaar gezamenlijk de schouders eronder zetten. Het is voor het eerst sinds mensenheugenis dat de PvdA niet de lakens uitdeelt. Welgeteld zes raadszetels heeft de partij nog. Ter vergelijking: ruim vier jaar geleden waren dat er nog achttien. PvdA-fractieleider Raymond Wanders lijkt de klap van de verkiezingsuitslag te boven. Hij toont zich bovendien tevreden met het coalitieakkoord.

Bij het CDA is het van hetzelfde laken een pak. Vrijwel alles uit ons verkiezingsprogramma staat erin, meldt een contente Jumelet. De in gang gezette plannen voor Atalanta/centrumvernieuwing worden uitgevoerd. Wel wordt er gekeken of er geld van de bijbehorende bereikbaarheidsprojecten ingezet kan worden voor een verdubbelng van de weg tussen Emmen en Klazienaveen. Die verdubbeling is van groot psychologisch belang, weet CDA fractieleider Auke Oldenbeuving. De bereikbaarheidsprojecten die opnieuw beoordeeld kunnen gaan worden zijn onder meer de aanpak van de kruising Hondsrugweg/Ermerweg, de Rondweg en de Boermarkeweg. De onroerendezaakbelasting (OZB) wil het nieuwe college in 2015 en 2016 niet verhogen, dus ook geen inflatiecorrectie. Om verloedering in dorpen en wijken tegen te gaan, komt er een nieuw fonds waar tenminste 5 miljoen euro in wordt gestopt. Het geld kan worden gebruikt om met samen andere partijen knelpunten in dorpen en wijken aan te pakken. Of dit te weinig is? Het ligt eraan wat je weinig vindt, zegt Van der Weide.

De grijze en groen container worden ook de komende vier jaar om de twee weken geleegd. Een van de verkiezingsspeerpunten van Wakker Emmen. Of er nog een container bij komt voor plastic, is onduidelijk. Plastic kan ook op andere manieren apart worden ingezameld. De veelbesproken centrumvernieuwing is onder de partijen verdeeld. Het CDA doet het theater, de PvdA de dierentuin en Wakker Emmen de rest. Door de vorming van een nieuw college raken drie raadszetels onbezet: twee van Wakker Emmen en eentje van de PvdA. Voor de eerste twee plekken zijn Pascal Schrik uit Schoonebeek en Ben Greevink uit Emmer-Compascuum in beeld. De PvdA-raadszetel staat klaar voor Gert Horstman uit Emmen. De benoeming van de wethouders staat gepland voor 3 juni.

Emmen: Windmolenvrij 24-05-2014

Artikel DvhN 24 mei 2014: De gemeente Emmen moet windmolenvrij blijven. Dit is het streven van het door Wakker Emmen gedomineerde nieuwe college van burgemeester en wethouders. Het vorige college van PvdA, CDA en VVD stemde nog in met de komst van windmolens nabij Barger-Compascuum om zo in ieder geval de regie te kunnen behouden. De gemeente kan bij dit beleidsonderwerp worden overruled door hogere overheden. "Zeg je nee, dan krijg je er twee" betoogde CDA-voorman Henk Jumelet nog vlak voor de verkiezingen. Die verkiezingen in maart leverden een monsterzege op voor Wakker Emmen. Deze partij verzette zich juist tegen de komst van windmolens. Wakker Emmen-voorman René van der Weide stelde in de debatten dat Emmen zich te makkelijk 'naar de slachtbank' liet leiden en lef moest tonen.

In het nieuwe college levert de partij drie van de vijf wethouders en Van der Weide is een van hen. De PvdA en het CDA schuiven elk met een wethouder aan. Gisteren presteerden de partijen hun coalitieakkoord. Van der Weide erkende dat hogere overheden nog altijd kunnen ingrijpen als het windmolenbeleid van de gemeente hun niet bevalt. "Maar de inzet van het nieuwe college is duidelijk dat Emmen geen windmolens wil. En worden we overruled, dan proberen we de regie te houden en komen we met duidelijke voorwaarden." Het CDA levert tot veler verrassing niet Henk Jumelet als wethouder, maar Bouke Durk Wilms. Jumelet zegt dat het zijn eigen keus is om als raadslid verder te gaan. PvdA'er Ton Sleeking maakt dezelfde stap, maar noodgedwongen. De PvdA mocht maar één wethouder leveren en de fractie koos voor Bouke Arends. Naast Van der Weide zijn Jisse Otter en Jan Bos de wethouders namens Wakker Emmen

Wakker Emmen heeft jongste raadslid van Drenthe 28-03-2014

EMMEN - Emmen heeft sinds donderdagavond het jongste raadslid van Drenthe. Het gaat om de 18-jarige Sandro Slijepcevic.
 

Slijepcevic uit Emmen wil zich de komende vier jaar voor Wakker Emmen vooral op onderwijs en jongeren richten. Volgende maand zijn de eerste vergaderingen en kan hij aan de slag. ChristenUnie fractievoorzitter Henk Huttinga, die al twintig jaar raadslid in Emmen is, adviseert het kersverse raadslid van Wakker Emmen om zich vooral te richten op zaken waar hij al sterk in is.
 

Sandro Slijepcevic gaat het advies zeker opvolgen. Hij denkt een kennisvoorsprong te hebben op andere nieuwelingen, omdat hij de politiek al jaren volgt als voorzitter van de jongeren afdeling van Wakker Emmen.

Voor het beeldmateriaal; http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/emmen-heeft-jongste-raadslid-van-drenthe

Financieel drama ligt op de loer 16-03-2014

 
Emmen - De verplaatsing en bouw van de dierentuin, tunnel, pleinen en theater onder de verzamelnaam Atalanta zijn in volle gang. Toch is Jisse Otter er nog niet gerust op dat het project tot een goed einde wordt gebracht. Volgens de 56-jarige Emmenaar, in het dagelijks leven registeraccountant en nummer 4 op de lijst van Wakker Emmen, ligt een financieel drama op de loer. `De risico's kunnen zodanig groot worden, dat de continuïteit van de gemeente Emmen in gevaar kan komen.' Otter: `Jaren terug heb ik al sterk geprotesteerd tegen dit project omdat de uitgaven en risico's van dit project veel te groot zijn voor de gemeente Emmen. Atalanta is helaas voor een deel niet meer te stoppen. Indien we het nog zouden kunnen terugdraaien, zouden we dat onmiddellijk moeten doen. Wat we wel kunnen doen is snijden en bezuinigen binnen de onderdelen die nog niet aanbesteed zijn en overschrijdingen compenseren binnen de plannen. Verder moeten de uitgaven voor het project, ook bij de dierentuin, strak bewaakt worden.'

 

Somber beeld

`Er circuleren ook allerlei cijfers die soms nergens op slaan', aldus de financieel-economische specialist bij Wakker Emmen. `Volgens de gemeente Emmen investeert zij ruim € 80 miljoen in Atalanta. Een onzin getal. Wat kost ons dit als gemeenschap? Met zekerheid zijn we € 100 miljoen kwijt. Als alle plannen doorgaan staat de teller voor de gemeente straks op € 244 miljoen. De gemeente rekent in haar getal gewoon alle investeringen in tunnels, wegen, parkeergarages en steun aan het oude dierenpark even niet mee. Als het een beetje tegenzit met subsidies, grond- en parkeeropbrengsten kost de gemeenschap het project € 175 miljoen.

Verliezen

Zou het mis gaan met het nieuwe dierenpark, dan is het drama niet te overzien. De verliezen lopen dan op tot boven de € 250 miljoen. Een groot deel van de investeringen moet terugverdiend worden uit grondverkopen en parkeeropbrengsten. De gemeente zelf geeft in haar rapportages hierover een somber beeld. Dan zijn er ook miljoenen subsidies waar geen zekerheid over is en dan moet alles nog eens gebouwd worden zonder tegenvallers. Dit lijkt bijna onmogelijk gezien de geschiedenis van Emmen bij grote projecten. Kortom, ik hoop het niet, maar een financieel drama ligt op de loer.'


Referendum

`De impact van Atalanta op de gemeentefinanciën zal groot blijven, daarom is het zo jammer dat de bevolking zich nooit middels een referendum heeft mogen uitspreken en er ook geen keuze was uit verschillende plannen. Wakker Emmen heeft 1100 handtekeningen verzameld en een voorstel tot een referendum ingediend. Helaas hebben de collegepartijen het niet aangedurfd om een referendum te houden. Een gemiste kans. Ik zeg dit alles niet omdat ik bij Wakker Emmen op de kieslijst sta, het is de reden dat ik mij bij Wakker Emmen heb aangesloten.'
Otter loopt nu zo'n anderhalf jaar mee in de steunfractie van Wakker Emmen. `Via René van der Weide (fractievoorzitter en lijsttrekker van Wakker Emmen, red.) ben ik bij de partij betrokken geraakt. Waar ik aan moest wennen, is de grote hoeveelheid voorstellen met bijbehorende stukken. Het valt me daarbij op dat beleidsstukken van de gemeente niet allemaal even voldoende effectiviteit uitstralen.'


Resultaatgerichter

`Er zit een hoop bureaucratie omheen', gaat Otter verder. `Volgens mij kan de gehele gang van zaken een stuk resultaatgerichter en daarbij ook directer. Dat zou door een wethouder aangestuurd moeten worden.' Mocht Wakker Emmen in het nieuwe college komen, dan ziet Otter voor zichzelf geen rol weggelegd als wethouder. `Wakker Emmen heeft een aantal mensen met bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven en overheid, zodat we prima in staat zijn om één of meerdere wethouders te leveren.'

Gemeenteraad

Voorlopig mikt Otter dus op een plek in de gemeenteraad voor Wakker Emmen. Daarvoor moet een vierde plek op de lijst genoeg zijn. Momenteel is de Emmenaar druk met de campagne, hij heeft al duizenden flyers verspreid. `Bij Wakker Emmen krijgt iedereen de ruimte om een persoonlijke campagne te voeren, maar het blijft natuurlijk wel een groepsgebeuren.' Otter voelt zich thuis bij de lokale partij, die op dit moment vijf zetels in de Emmer gemeenteraad heeft. `Ik voel me in elk geval zeer prettig bij Wakker Emmen. Wij kunnen in een open sfeer over alle onderwerpen van gedachten wisselen.'

Eddy de Vries: Betrokken en gedreven 16-03-2014

 
Emmen.nu - Eddy de Vries (50) uit Emmen is er klaar voor. Namens Wakker Emmen wil hij de gemeenteraad in. Eddy werkt als sociaal wijkbeheerder bij een woningcorporatie.“Ik houd mij o.a. bezig met overlastzaken en leefbaarheid binnen wijken en dorpen. Door mijn huidige functie heb ik daar een heel helder beeld van.” Op de vraag waarom Wakker Emmen, zegt de voormalige DJ: “Ik heb voor Wakker Emmen gekozen omdat ik een eerlijke verdeling van het gemeenschapsgeld belangrijk vind, eerst de basis op orde hebben en dan kijken naar nieuwe projecten. Kritisch kijken naar de uitgaven van de gemeente, gezamenlijk verantwoordelijkheid creëren en dragen.”

 


Projecten pas vanaf vijf miljoen openbaar aanbesteden 08-03-2014

EMMEN - De gemeente Emmen moet de openbare aanbestedingsdrempel voor bouwprojecten optrekken naar vijf miljoen euro. Dat wil Wakker Emmen om lokale bouwbedrijven meer werk uit te laten voeren.

Lijsttrekker René van der Weide lanceerde het voorstel zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Emmen hanteert nu nog als drempelbedrag een ondergrens van twee miljoen euro, waarbij verplicht Europees aanbesteed moet worden.


Volgens Van der Weide is het wettelijk toegestaan dat die drempel wordt opgehoogd naar vijf miljoen. 'Als gemeente bieden we dan kleinere bedrijven en ZZP'ers uit de eigen regio veel meer kansen om die klussen uit te voeren. Nu gaat veel werk naar grotere bedrijven uit andere delen van het land. En we moeten als gemeente toch echt meer denken in het belang van de werkgelegenheid in de eigen regio en dat kan op deze manier.'


Wakker Emmen wil in de eerstvolgende raad van Emmen met dit voorstel komen. Volgens de partij hebben andere gemeenten dit ook al gedaan.

Veel geleerd in sneltreinvaart 03-02-2014

Sandro Slijepcevic (18) uit Emmen neemt een hoge plek in op de kandidatenlijst van Wakker Emmen voor de gemeentelijke verkiezingen in 2014. Gezien zijn nog redelijke prille leeftijd een hele prestatie. Maar wie is dit aanstormende politiek talent? Emmen.nu voelde hem aan de tand. Zelfverzekerd, ontspannen en een vlotte babbel. Dat zijn een aantal eigenschappen die al snel duidelijk worden tijdens het gesprek met Sandro Slijepcevic, voorzitter van Jong Wakker Emmen (JWE) en sinds deze week de nummer 6 op de kieslijst van de partij zelf. Hij denkt dat dat vooral te danken is aan de inzet die hij heeft betuigd voor de partij. “Naast het werk voor de JWE, zit ik ook in de steunfractie. Ik ben ook de spreekbuis voor jongeren en onderwijs. Ik mis geen enkele raadsvergadering. In een jaar tijd heb ik in een sneltreinvaart veel geleerd. Verder hoop ik gewoon een goede bijdrage te leveren.”

De antwoorden zijn binnen, nu de excuses nog 14-12-2012

Bron DvhN: EMMEN - Wethouder Ton Sleeking heeft Wakker Emmen gisteren alsnog voorzien van de antwoorden op vragen die de fractie vorige week in een raadscommissievergadering over de Woonvisie stelde.
De wethouder van volkshuisvesting weigerde de vragen van de grootste oppositiepartij te beantwoorden, ogenschijnlijk omdat hij ze geen zinvolle bijdrage voor het onderwerp vond. De voorzitter van de vergadering, Wim Moinat (SP), deed ook geen moeite Sleeking alsnog te bewegen tot beantwoording, tot grote ergernis van de woordvoerder van Wakker Emmen, Gunnar Bijlsma. De laatste sprak enkele dagen later in een brief op poten aan de leden van de gemeenteraad en het college over minachting van de raad en eiste alsnog de antwoorden én excuses. Op voorstel van het presidium, dat zich afgelopen maandag over de affaire boog, komt er een gesprek tussen Sleeking en fractieleden van Wakker Emmen. Dat gesprek is maandagmiddag om 16.00 uur. Want, zegt fractievoorzitter René van de Weide, "de antwoorden zijn wel binnen maar we willen nog steeds excuses."

Wakker Emmen eist excuses van wethouder Sleeking 08-12-2012

Dagblad van het Noorden zaterdag 8 december. Emmen - De fractie van Wakker Emmen eist excuses van wethouder Ton Sleeking. Hij weigerde het om maandagavond inhoudelijk te reageren p de bijdrage van Wakker Emmen aan de woonvisie. De inhoud stond hem niet aan. 'Minachting' roept Wakker Emmen nu in een brief aan het college van B en W en het presidium. Gunnar Jens Bijlsma repte maandagavond onder meer van ee rapport met veel wollige kretologie en te weinig visie. Wakker Emmen vindt onder meer dat er te weinig aandacht is voor seniorenwoningen buiten de grote kernen en wil maatregelen om de woonlasten te beperken. Volgens Wakker Emmen was de inhoudelijke kritiek niet schokkend noch kwetsend, noch op een andere manier buiten de orde. Een andere mening kan volgens de partij voor een wethouder geen reden zijn zich stil te houden. Goed bestuur en beleefdheid vereisen dat er respectvol met de wensen van een raadsfractie wordt omgegaan. Het kan toch niet zo zijn dat raadsfracties voortaan hun bijdrage moeten afstemmen op de wensen van het college? Bijlsma is overigens ook verbaasd over de houding van Wim Moinat (SP), die als voorzitter van de vergadering fungeerde. "Hij kapte elke vorm van discussie af". Wakker Emme nverwacht dat op donderdag 20 december voorafgaand aan de raadsvergadering, een excuus plus beantwoording van Sleeking op de inbreng van Wakker Emmen op de woonvisie. Sleeking in een eerste reactie:" Daar ga ik rustig over nadenken en kom ik nog op terug.

Wakker Emmen onder de loep 16-11-2012

In de Zuid-Oosthoeker wordt de fractie van Wakker Emmen onder de loep genomen. In een interview vertelt fractievoorzitter René van der Weide meer over de fractie van Wakker Emmen. Hoe zijn de taken verdeeld, hoe houdt de partij contact met de inwoners en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Klik hier voor de link: http://www.gemeenteraademmen.nl/achtergrond/smoelenboek/partijpagina/partij/wakker-emmen.html

Publicatie DvhN Jong Wakker Emmen 16-11-2012

EMMEN - De kans dat je bij raadsvergaderingen in Emmen op de publieke tribune jongeren tegenkomt, is bijna net zo groot dan dat je een krokodil aantreft in de Hoogeveense Vaart. Hendrikus Velzing, raadslid van Wakker Emmen, keek dus vorig najaar ook best raar op toen hij twee tieners in de raadzaal ontwaarde. Het waren Sandro Slijepcevic (17) uit Emmen en Martijn Koers (17) uit Klazienaveen. Velzing ging met beide jongens in gesprek en het dat leidde tot iets bijzonders: de oprichting van een jongerenafdeling van Wakker Emmen. Raadslid René van der Weide, met zijn 25 jaar ook niet bepaald een senior, is er blij mee. "We hopen hierdoor beter in beeld te krijgen hoe jongeren tegen bepaalde zaken aankijken."

 

Sandro Slijepcevic draait er niet omheen. Toen hij in het najaar van 2011 voor het eerst een Emmer raadsvergadering bijwoonde, kon hij moeilijk volgen waar het precies over ging. En Hendrikus Velzing, het raadslid dat hem na afloop aansprak, daar had hij nog nooit van gehoord. "Ik volgde in die tijd vooral de landelijke politiek. Je zag een toenemende polarisatie, vooral de PVV creëert bewust tegenstellingen. Ik vond het interessant om te zien hoe andere partijen daarmee omgingen. Waarom ik dan toch naar die raadsvergadering ging? Even daarvoor had ik met mijn school meegedaan aan het MEP, het Model European Parliament. Dan ga je samen met andere scholieren op zoek naar oplossingen voor Europese problemen. Dat gebeurde in de raadzaal. Toen dacht ik: 'hier ga ik nog eens kijken'."

Geen windmolens maar Geothermie 17-02-2012

  EMMEN - Denk je aan duurzame energie, dan denk je bijna automatisch aan windenergie. De kranten staan er vol mee. Door nieuwe ontwikkelingen en voortschrijdend inzicht blijken er veel betere alternatieven te zijn. Volgens Wakker Emmen moet de gemeente Emmen inzetten op geothermie in plaats van windenergie. Wakker Emmen is van mening dat er te veel nadelen kleven aan windenergie. De partij wijst op lawaaioverlast, bodemtrilling, landschapsvervuiling en waardedaling van omliggende woningen. Raadslid Henk Linnemann van Wakker Emmen. “Nog belangrijker nadeel is dat windmolens boven land nooit rendabel worden en dus nooit zonder subsidie kunnen renderen. Een windmolen draait voornamelijk op subsidie en het rendement is laag.” Wakker Emmen is voorstander van duurzame energie, maar dan in de vorm van geothermie.

Nieuw WMO beleid hulp bij het huishouden: "Schandalig en asociaal" 26-10-2011

  De fracties van Wakker Emmen en de Drentse Ouderen Partij (DOP) hebben afgelopen dagen een aantal proefberekeningen laten maken over wat de effecten zijn voor klanten van de Wmo  van het nieuwe beleid voor het hulp bij het huishouden. Duidelijk is waar de hardste klappen zullen vallen.  Dat is de groep met een jaarinkomen net iets  boven 110% van het wettelijk minimumloon (= € 20.460) . Deze mensen zullen afhankelijk van het aantal uren hulp in het huishouden 2 tot soms wel 18 keer meer gaan betalen dan ze nu doen.  Als ze nu  ca. € 15 per 4 weken betalen, dan kan het zijn dat  ze straks bedragen tussen de € 180 en € 280  per 4 weken gaan betalen.

Leugens in de miniman DvhN 04-08-2011

In de miniman in het dagblad van het noorden van 4 augustus staat klinkklare onzin. Minimanbeller verkondigt  leugens. Wakker Emmen raadsleden zijn niet op het afscheidsfeest geweest van de PvdA wethouders. Twee raadsleden van Wakker Emmen zijn op een extra ingelaste raadsvergadering op 22 april geweest, waar de raad stil stond bij het afscheid van de twee PvdA'ers. Het is niet meer dan fatsoenlijk dat een raadsfractie vertegenwoordigt is op een raadsvergadering. Een raadsvergadering is geen feest. Na afoop van de raadsvergadering zijn er geen Wakker Emmen raadsleden op het afscheidsfeestje geweest. De kosten van het feestje zijn pas aan het licht gekomen bij het vaststellen van de jaarrekening in mei 2011. De kosten van college B&W werd met 93.000 euro overschreden, waar na schriftelijke (art 38 vragen) vragen pas duidelijk is ontstaan over het dure afscheidsfeest van 20.000 euro. Lees meer voor Een beller verklaart het volgende:Het uitzwaaien van beide PvdA'ers blijkt vorig jaar 20.000euro te hebben gekost. "Waar ik me het meest aan stoor is dat Wakker Emmen daar nu over begint. Bovendien zijn het wethouders die veel voor emmen hebben betekend. Die mogen toch een fatsoenlijk afscheid hebben.". Wakker Emmen wil na de zomervakantie met het college in debat over de kosten van de afscheidsreceptie. De minimanbeller vindt dat de partij eerder aan de bel had moeten trekken. "Mensen van Wakker Emmen zijn ook op dat feest geweest. Waarom hebben ze toen niet gevraagd naar de kosten en er wat van gezegd. Ze komen er nu mee om in de publiciteit te komen. Vreselijk vind ik dat.

Wakker Emmen wil opheldering afscheidfeestjes 17-06-2011

De fractie van Wakker Emmen wil nadere opheldering waaraan 93.000 euro extra is uitgegeven aan kosten voor het college van burgemeester en wethouders. Uit de jaarstukken van 2010 blijkt dat er 93.000 meer is uitgegeven dan begroot. Tijdens de behandeling van de jaarrekening 2010 in mei heeft de partij vragen gesteld aan het college over de extra gemaakte kosten van bijna 100.000 euro. Inmiddels is er een summiere schriftelijke reactie waaruit blijkt dat hogere wachtgelduitkeringen en afscheidkosten van de wethouder Evenhuis en Holman extra geld heeft gekost. Fractievoorzitter René van der Weide: “Het antwoord is zeer algemeen en geeft geen duidelijke specificatie aan, waaraan te veel aan uit is gegeven. Wij vinden bijna 100.000 euro extra kosten voor wachtgeld en afscheid feestjes van wethouders veel geld. Wakker Emmen wil exact weten hoeveel euro’s eraan extra wachtgeld worden betaald en hoeveel geld er met het afscheid van de twee wethouders is gemoeid. Het kan toch niet zo zijn dat we voor duizenden euro’s aan afscheidfeestjes betalen, terwijl er op essentiële basiszaken zoals o.a. sport, WMO, onderhoud openbaar gebied bezuinigd is.

'Knieval Dijkgraaf' 27-05-2011

Fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks heeft tegenover alle fractievoorzitters min of meer bekend dat hij René van der Weide van Wakker Emmen tijdens de commissievergadering op 12 mei onterecht het zwijgen oplegde. Dijkgraaf heeft gedeeltelijk erkend dat hij misschien het anders had moeten aanpakken in de vergadering. Met de verklaring van Dijkgraaf neemt Wakker Emmen genoeg. De zaak is uitgebreid besproken door alle partijen en Dijkgraaf en het presidium hebben aangegeven dat het ontnemen van het woord een onjuist beslissing was. Dagblad van het Noorden heeft er twee artikelen over geschreven. Lees meer voor beide artikelen.

Communiceren is een vak opzich - helemaal in Emmen 14-05-2011

Artikel Gert Meijer - DvhN zaterdag 14 mei. EMMEN - Toen Wakker Emmen een jaar geleden in de raad kwam beloofde de partij de boel eens flink op te schudden. Je kunt veel van de fractie onder leiding van Ren

Aantal raadsvragen verdrievoudigd 03-03-2011

Artikel Dagblad van het Noorden, woensdag 2 maart 2011. EMMEN - Het aantal vragen dat de raadsfracties in het kader van artikel 38 hebben gesteld aan het college van B&W is explosief gestegen. Waren dat er doorgaans zo'n 19 per jaar, het afgelopen jaar werden er liefst 53 vragen gesteld. Dat is bijna een verdrievoudiging, die voor een belangrijk deel op het conto komt van Wakker Emmen. De fractie stelde 29 van de 53 vragen. BGE is op grote afstand tweede met elf vragen en de PvdA staat met zes vragen als derde genoteerd. Dat blijkt uit gegevens van CDA-raadslid en statisticus Herry Thole.

DvhN-video Bezoek gemeentehuis Emmen niet ongevaarlijk 12-10-2010

Emmen -  De draaideuren van het voor 18 miljoen gerenoveerde gemeentehuis in Emmen zijn volgens ingewijden een regelrechte ramp en risicovol. Vooral voor ouderen, mindervaliden en kleine kinderen. De gemeente Emmen geeft toe dat er met enige regelmaat klachten binnenkomen van vastzittende mensen, die daarbij soms letselschade oplopen.Toezichthouders zien er nu scherp op toe dat er niet nog meer ongelukken gebeuren. De draaideuren worden binnenkort vervangen bij een renovatie van het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. De kosten bedragen bijna vijf ton. Voor dat bedrag worden ook de balies aangepast voor mindervaliden. Volgens de gemeente zijn er geen fouten gemaakt bij de grote renovatie van twee jaar geleden. Zo zouden de draaideuren aan de vereiste normen voldoen, maar blijken zij in praktijk niet goed te functioneren. Inzake de balies is volgens de gemeente sprake van "gewijzigde inzichten" en nieuwe eisen op het gebied van wet- en regelgeving. De partij Wakker Emmen vindt dat de gemeente daarmee haar straatje schoonveegt. "Er is gewoon geblunderd, dit was te voorzien. Er wordt vijf ton over de balk gesmeten." Videolink: DvhN-video (bekijk de videorapportage op dvhn.nl)

Schuldhulpverlening schiet tekort 09-10-2010

De schuldhulpverlening is de laatste strohalm voor mensen met grote schulden. Zit men eenmaal in dit traject dan kan er gebouwd worden aan een financieel gezonde toekomst. Althans, dat is de bedoeling. Eenvandaag heeft een reportage gemaakt van de schuldhulpverlening in Emmen. Kijk deze uitzending (het deel van de schuldhulp begint na 5 minuten en 52 seconden).

Wakker Emmen in het Algemeen Dagblad 06-10-2010

Draaideuren te klein na verbouwing 18 miljoen EMMEN - Twee jaar nadat het hele Emmense gemeentehuis voor 18 miljoen euro is verbouwd tot een hypermodern 'klantencontactcentrum', moet de centrale hal al op de schop. Mensen met een rolstoel kunnen maar net door de raaideuren. Vanwege het volgens de gemeente groeiende aantal klachten worden meteen ook de ontvangstbalie en de spreekkamers 'wat aangepast'. Dat gaat 250.000 euro kosten. Geruchten in de lokale media dat de kosten oplopen tot een half miljoen worden ontkend. Van een ontwerpfout of een rekenfout bij de bouw is volgens Emmen geen sprake. "Die dingen gebeuren en daar is een potje voor." zegt woordvoerder Gerjan Grevink. "Voor onvoorziene uitgaven na een verbouwing hebben we een budget van 250.000 euro. Als we het daar niet mee redden, gaan we kijken of we de rest uit een ander potje kunnen halen." De aannemer van de miljoenenklus uit 2008 treft geen blaam zegt hij: "Mensen met een rolstoel kunnen wel binnenkomen, het gaat alleen wat moeilijk. Na twee jaar aankijken is het nu toch tijd voor actie." Raadspartij Wakker Emmen wil opheldering van het college over nut en noodzaak van de verbouwing. De partij wileten of er

Schulhulpproblematiek in 1 Vandaag 06-10-2010

EMMEN - Vrijdag 8 oktober komt de Schuldhulpproblematiek van de gemeente Emmen in de uitzending van

Emmermeer kan fluiten naar nieuwe sporhtal 06-10-2010

EMMEN - De Emmer wijk Emmermeer hoeft er niet op te rekenen dat daar de komende tijd een nieuwe sporthal wordt gebouwd. Dit blijkt uit een brief van het college van B&W aan raadslid Hendrikus Velzing van Wakker Emmen. Het college geeft prioriteit aan het in stand houden van de bestaande sportvoorzieningen. Bovendien zou het aanbod van de bestaande aanbod voor Emmermeer nu voldoende zijn. Er kan gebruik worden gemaakt van de sporthal bij het Esdal College. De staat van onderhoud van de gymzaal aan de Blinkstraat beoordeelt het college als 'redelijk tot goed'. Emmermeer komt wel in aanmerking voor de aanleg van een multifunciotneel sportveld, zo staat in de brief. Hierover moet overleg worden gevoerd met de wijkvereniging.

Ergenis optreden wethouder Kuper 06-10-2010

EMMEN - Wethouder Kuper(CDA) maakt maandagavond een belabberd slechte beurt en had zick ook nog een slecht voorbereid, aldus het Dagblad van het Noorden op woensdag 6 oktober 2010. De wethouder besprak met de raadscommissie wonen en ruimte de uitgangspunten voor het nieuwe parkeerbeleid. De nota blonk uit door vaagheden zo moest de CDA'er na kritiek van onder andere Wakker Emmen herkennen. In de parkeernota staat ook dat het parkeerbeleid een bijdrage moet leveren aan 'een groen en duurzaam Emmen'. Maar hoe dan, zo werd gevraagd. Kuper wist het ook niet en zei dat die passage wat hem betreft ook wel geschrapt kon worden. Toen werd het Ren

Onderzoek bij Schuldhulp 06-10-2010

Burgemeester Bijl grijpt eigenhandig in bij kwestie met probleemafdeling EMMEN - Er komt een extern onderozek naar hett reilen en zeilen op de afdeling Schuldhulp van de gemeente Emmen. Die afspraak hebben burgemeester en wethouders maandag gemaakt met een afvaardiging van de gemeenteraad. Schuldhulp in Emmen ligt al maanden onder vuur, vooral door toedoen van Ton Schoo (DOP) en Jos van Goethem van Wakker Emmen.

"Alles draait om geld"! 28-09-2010

Wakker Emmen laat zien hoe er met belastinggeld wordt omgegaan! In deze aflevering van "Alles draait om geld", komt in het item "Weggegooid Geld" het reilen en zeilen in de krimpgemeente Emmen aan bod. Hoe gaat het met investeringen voor woonwijken, glastuinbouw en de dierentuin in deze Drentse stad? Wakker Emmen laat zien wat er in het verleden met verschillende projecten is bereikt om aan te geven dat we erg voorzichtig moeten zijn met het ondernemen van nieuwe projecten in de gemeente. De burgers zijn uiteindelijk namelijk degene die de rekening betalen! KLIK HIER OM DEZE UITZENDING TE KIJKEN!!! De uitzendeing is in het weekend van 25 en 26 september opnieuw uitgezonden op nederland 1.  (het stukje over Emmen begint na 16 minuten en 45 seconden).

Grote problemen bij Schuldhulp in Emmen" 22-08-2010 23-08-2010

EMMEN - Wakker Emmen en de Drentse Ouderen Partij willen een extra raadsvergadering over Schuldhulp Emmen. De wachtlijsten zouden te lang zijn en sommige cli
Website ontwikkeld door X-Interactive