Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Strategisch napraten

Ons college van B&W heeft een strategisch kader op laten stellen voor het centrum van Emmen. Mooi op tijd mensen. Het Noorderplein is al klaar, de Traverse gesloopt, het vonnis over de Dierentuin is al geveld, met de tunnel zijn ze aan het aanleggen, het centrumplein plan is al klaar, de aanpassingen aan het marktplein zijn al gepresenteerd en het gebied Baander en Wilhelminastraat is compleet gerenoveerd. En nu ….hebben we een plan hoe we met het centrum van Emmen om willen gaan. Ze zijn met de dakpannen van uw nieuwe huis aan het leggen en dan komt u met het idee het huis een kwartslag te draaien.
Ook worden de ondernemers en vastgoedeigenaren verantwoordelijk voor het behouden en versterken van de aantrekkelijkheid van het centrum. Op zich juist maar geld is daar ook niet meer. Ik vrees dat er alleen nog ruimte is voor discussie over de plaatsing van een paar boompjes en de burger wordt zoet gehouden met het behoud van de Muziekkoepel.
En dan de kreet bezoekers van het centrum moeten een achtje kunnen lopen. Wat moet je me dit soort wijsheden. Kijk ik bijvoorbeeld naar de centra van Groningen, Zwolle of Arnhem, ik kan er geen achtje in ontdekken. Op het nieuwe Centrumplein moet de (boven)regionale!! bezoeker kennismaken met Emmen. Wat ziet die bezoeker daar: een heel groot Gemeentehuis, een leeg belastingkantoor, een nieuwe supermarkt, een bank, een bejaardenhuis en het verkrachte ontwerp van het nieuwe stadstheater. Is dit wat we uit willen stralen?
 
Jisse Otter
Website ontwikkeld door X-Interactive