Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Haalt de Hondsrugtunnel 2113?

Bouwbedrijf BAM gaat een proefwand maken voor de bouw van de tunnel onder de Hondsrugweg in Emmen. De Gemeente is er niet van overtuigd dat de te bouwen tunnel het 100 jaar uithoudt.
Tsja! wat moet je nu weer met zo’n bericht. De Grote Kerk staat al 150 jaar en is een bakstenen gebouw. Hoe zit het dan met al de parkeergarages, kan ik daar de komende 100 jaar wel veilig in parkeren? Gaat de BAM nu echt zo’n gammel tunneltje bouwen of moet de Gemeente of een adviseur zich bewijzen. De BAM bouwt overal tunnels dus waarom hebben wij dit weer. Ik weet het niet. Ik zou zeggen als het veel geld scheelt stel de norm dan maar op 50 jaar, dat is lang genoeg voor bouwwerken in de Gemeente Emmen. Ik heb even de levensduur van een paar bouwwerken op een rij gezet.
 
Muzeval gebouwd 1969 oud 44 jaar, op nominatie voor afbraak.
Politiebureau gebouwd 1968 oud 45 jaar, al afgebroken.
Weiert gebouwd 1970 oud 43 jaar, al grotendeels afgebroken en vernieuwd.
Parkeerdekken/Roze Hotel Westerstraat gebouwd 1990 oud 23 jaar, al afgebroken.
Traverse gebouwd 2000 oud 13 jaar, al afgebroken.
 
Het is natuurlijk heel goed dat de Gemeente bewaakt dat we waar voor ons geld krijgen en daarom gaat de BAM om aan te tonen dat de tunnel 100 jaar meegaat, een proefwand maken. Nou dit stelde mij echt gerust!  De redenering zal wel zijn als zo’n proefwandje 14 dagen rechtop blijft staan, waarom zou het dan de resterende 100 jaar omvallen.
 
Jisse Otter
 
Website ontwikkeld door X-Interactive